Πολεμικό Ναυτικό: Εντυπωσιακή άσκηση στο Ιόνιο [Εικόνες]

Την Τρίτη 02 και την Τετάρτη 03 Ιουλίου 2024, διεξήχθησαν εκπαιδευτικές βολές κατευθυνόμενων βλημάτων (Κ/Β) του Πολεμικού Ναυτικού, στην ευρύτερη περιοχή του Ιονίου Πελάγους, παρουσία του Αρχηγού ΓΕΝ Αντιναυάρχου Δημητρίου-Ελευθερίου Κατάρα ΠΝ. Στις εν λόγω βολές συμμετείχαν Πλοία των Διοικήσεων, Φρεγατών (ΔΦΓ), Ταχέων Σκαφών (ΔΤΣ), Πλοίων Επιτήρησης (ΔΠΕ), Ελικόπτερα (Ε/Π) της Αεροπορίας Ναυτικού (ΔΑΝ), καθώς και αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας, όπου δοκιμάστηκε επιτυχώς ευρύς αριθμός και πλήθος τύπων του βληματικού δυναμικού του Πολεμικού Ναυτικού, σε σύνθετα και απαιτητικά σενάρια απειλών επιφανείας και αέρος. Τελικό αποτέλεσμα των βολών επιφανείας ήταν η βύθιση των δύο διατεθέντων στόχων. (ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ/EUROKINISSI)

Πολεμικό Ναυτικό: Η άσκηση που πραγματοποιήθηκε στις 2-3 Ιουλίου στην ευρύτερη περιοχή του Ιονίου Πελάγους, προσέφερε εντυπωσιακές εικόνες από τις βολές με πυραύλους. Στην εκπαίδευση συμμετείχαν πλοία από τις διοικήσεις φρεγατών, ταχέων σκαφών, πλοίων επιτήρησης, ελικόπτερα της Αεροπορίας Ναυτικού, και αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας. Οι εκπαιδευτικές βολές κατευθυνόμενων βλημάτων πραγματοποιήθηκαν υπό την παρουσία του αρχηγού ΓΕΝ, αντιναυάρχου Δημήτριου-Ελευθέριου Κατάρα.

Η άσκηση περιλάμβανε σύνθετα και απαιτητικά σενάρια απειλών επιφανείας και αέρος, όπου δοκιμάστηκε επιτυχώς ευρύς αριθμός και πλήθος τύπων βληματικού δυναμικού του Πολεμικού Ναυτικού. Το τελικό αποτέλεσμα των βολών επιφανείας ήταν η βύθιση των δύο διατεθέντων στόχων, επιβεβαιώνοντας την αποτελεσματικότητα των ασκήσεων.

Αυτή η δραστηριότητα αποτελεί μέρος του ετήσιου προγράμματος επιχειρησιακής εκπαίδευσης των μονάδων του Αρχηγείου Στόλου, με σκοπό την αξιολόγηση και την επαύξηση της μαχητικής ικανότητας και επιχειρησιακής ετοιμότητας των συμμετεχόντων.

Δείτε τις εικόνες από την άσκηση


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ