Η Πάβλοβα είναι ένα ελαφρύ και αέρινο επιδόρπιο που δημιουργήθηκε προς τιμήν της Ρωσίδας μπαλαρίνας Άννας Πάβλοβα. Η βάση της αποτελείται από μαρέγκα, η οποία είναι τραγανή εξωτερικά και μαλακή εσωτερικά, ενώ συνήθως συνοδεύεται από φρέσκα φρούτα και κρέμα. Σε αυτή τη συνταγή, θα χρησιμοποιήσουμε φρέσκες φράουλες για να δημιουργήσουμε ένα εκθαμβωτικό και γευστικό επιδόρπιο.
Συνταγή για Πάβλοβα με φράουλες
Υλικά:
Για τη μαρέγκα:
- 4 ασπράδια αυγών
- 200 γρ. ζάχαρη άχνη
- 1 κουταλάκι του γλυκού κορν φλάουρ
- 1 κουταλάκι του γλυκού λευκό ξίδι
- 1 κουταλάκι του γλυκού βανίλια
Για την επικάλυψη:
- 300 ml κρέμα γάλακτος
- 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη άχνη
- 1 κουταλάκι του γλυκού βανίλια
- 500 γρ. φρέσκες φράουλες, κομμένες σε φέτες
Οδηγίες:
- Προετοιμασία της μαρέγκας:
- Προθερμάνετε τον φούρνο στους 150°C.
- Χτυπήστε τα ασπράδια αυγών μέχρι να γίνουν αφράτα και να δημιουργήσουν απαλές κορυφές.
- Προσθέστε σταδιακά τη ζάχαρη, συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να διαλυθεί πλήρως και να δημιουργηθούν σφιχτές κορυφές.
- Προσθέστε το κορν φλάουρ, το ξίδι και τη βανίλια και ανακατέψτε απαλά.
- Ψήσιμο της μαρέγκας:
- Απλώστε τη μαρέγκα σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα, σχηματίζοντας έναν δίσκο με διάμετρο περίπου 20-22 εκατοστά.
- Ψήστε για 1 ώρα και 15 λεπτά. Σβήστε τον φούρνο και αφήστε την μαρέγκα να κρυώσει μέσα στον φούρνο με την πόρτα ελαφρώς ανοιχτή.
- Προετοιμασία της κρέμας:
- Χτυπήστε την κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη άχνη και τη βανίλια μέχρι να γίνει αφράτη και να δημιουργήσει κορυφές.
- Συναρμολόγηση:
- Απλώστε την κρέμα γάλακτος πάνω από την κρύα μαρέγκα.
- Τοποθετήστε τις φέτες φράουλας πάνω από την κρέμα.
- Γαρνίρετε με λίγες ολόκληρες φράουλες και φύλλα μέντας, αν επιθυμείτε.
Αυτή η Πάβλοβα είναι ιδανική για να κλείσετε ένα γεύμα με κάτι γλυκό και ελαφρύ. Καλή σας όρεξη!