Η συνταγή για μίνι ταρτάκια με καπνιστό σολωμό και αβοκάντο είναι ένας εξαιρετικός συνδυασμός γεύσεων που μπορεί να εντυπωσιάσει τους καλεσμένους σας σε οποιαδήποτε περίσταση. Αυτά τα μικρά, νόστιμα ορεκτικά συνδυάζουν τη φρεσκάδα του αβοκάντο με την πλούσια, καπνιστή γεύση του σολωμού, δημιουργώντας μια γευστική εμπειρία που θα λατρέψετε. Η προετοιμασία τους είναι εύκολη και γρήγορη, καθιστώντας τα ιδανικά για όσους θέλουν να δημιουργήσουν κάτι ιδιαίτερο χωρίς πολύ κόπο.
Υλικά:
- 1 πακέτο φύλλο σφολιάτας (ή έτοιμα μίνι ταρτάκια)
- 200 γρ. καπνιστός σολωμός
- 2 αβοκάντο ώριμα
- 1 λεμόνι (χυμός και ξύσμα)
- 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
- Αλάτι και πιπέρι
- Φρέσκος άνηθος για γαρνίρισμα
Εκτέλεση:
- Προετοιμασία σφολιάτας:
- Αν χρησιμοποιήσετε φύλλο σφολιάτας, προθερμάνετε το φούρνο στους 180°C.
- Κόψτε τη σφολιάτα σε μικρά τετράγωνα και τοποθετήστε τα σε φορμάκια για μίνι ταρτάκια.
- Ψήστε τα για περίπου 10-15 λεπτά ή μέχρι να χρυσίσουν και να φουσκώσουν. Αφήστε τα να κρυώσουν.
- Προετοιμασία γέμισης:
- Καθαρίστε τα αβοκάντο και βάλτε τη σάρκα τους σε ένα μπολ.
- Προσθέστε το χυμό λεμονιού, το ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι.
- Λιώστε το αβοκάντο με ένα πιρούνι μέχρι να γίνει λείο.
- Συναρμολόγηση:
- Γεμίστε κάθε ταρτάκι με μια κουταλιά της σούπας από το μείγμα αβοκάντο.
- Κόψτε τον καπνιστό σολωμό σε μικρά κομμάτια και τοποθετήστε τα πάνω από το αβοκάντο.
- Γαρνίρετε με λίγο ξύσμα λεμονιού και φρέσκο άνηθο.
- Σερβίρισμα:
- Τα μίνι ταρτάκια είναι έτοιμα για σερβίρισμα. Μπορείτε να τα σερβίρετε σε ένα δίσκο και να τα απολαύσετε ως ορεκτικό ή σνακ.
Καλή σας όρεξη!