Θρίλερ στα Σπάτα: Έρευνα για ανθρωποκτονία ζήτησε η εισαγγελέας για τον θάνατο του 19χρονου φοιτητή


Σημαντικές εξελίξεις σημειώνονται στην υπόθεση του θανάτου του φοιτητή Νικόλα Ντουρτουρέκα, ο οποίος βρέθηκε κρεμασμένος στο σπίτι του στα Σπάτα, την 16η Ιουλίου 2022. Μετά από σχεδόν δύο χρόνια αμφιλεγόμενων ερευνών, η εισαγγελέας διέταξε τη διενέργεια έρευνας για ανθρωποκτονία, καθώς τα στοιχεία που έχουν προκύψει μέχρι σήμερα καθιστούν το ενδεχόμενο της αυτοκτονίας εξαιρετικά δύσκολο έως απίθανο.

Κρίσιμη έκθεση του τεχνικού συμβούλου

Η έκθεση του τεχνικού συμβούλου του πατέρα του φοιτητή, ιατροδικαστή Χαράλαμπου Κούτση, ήταν καθοριστική για την εξέλιξη της υπόθεσης. Σύμφωνα με την έκθεση, ο τρόπος με τον οποίο βρέθηκε κρεμασμένος ο Νικόλας, με τα χέρια του δεμένα πισθάγκωνα, καθιστά την αυτοκτονία εξαιρετικά δύσκολη έως απίθανη.

Εργαστηριακή πραγματογνωμοσύνη και χειρόγραφες σημειώσεις

Η εργαστηριακή πραγματογνωμοσύνη της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών αποκάλυψε ότι στις χειρόγραφες σημειώσεις του θύματος υπάρχει διαφοροποίηση στη γραφή. Για αυτόν τον λόγο ζητήθηκε ο διορισμός της δικαστικής γραφολόγου Μάγδας Καμπούρη, προκειμένου να συγκρίνει τις σημειώσεις με δείγματα γραφικού χαρακτήρα από κοντινά στον Νικόλα πρόσωπα.



Αιτήματα του πατέρα για διεξοδική έρευνα

Ο πατέρας του Νικόλα, στη μήνυση που υπέβαλε στις 17 Μαΐου, ζητά την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου για να διαπιστωθεί ποια κινητά τηλέφωνα βρίσκονταν στο σπίτι την ημέρα του θανάτου. Επίσης, ζητά την αναπαράσταση του σκηνικού του απαγχονισμού παρουσία ειδικού πραγματογνώμονα ιατροδικαστή και τις καταθέσεις σημαντικών προσώπων που δεν έχουν ακόμη κληθεί, όπως ο πρώην σύντροφος της μητέρας του, ο οποίος φιλοξενείτο στο σπίτι των Σπάτων εκείνη την περίοδο.

Εμπειρογνώμονες και νέες ανακριτικές πράξεις

Οι έμπειροι άνδρες του τμήματος ανθρωποκτονιών καλούνται τώρα να διενεργήσουν τις ανακριτικές πράξεις που είναι απαραίτητες για να ρίξουν φως στην υπόθεση. Η αναπαράσταση του απαγχονισμού, η ανάλυση των τηλεφωνικών δεδομένων και οι νέες καταθέσεις μπορούν να ανοίξουν τον δρόμο για διώξεις εναντίον συγκεκριμένων προσώπων.

Ερωτηματικά και ελπίδες για απονομή δικαιοσύνης

Η οικογένεια του Νικόλα και η κοινή γνώμη περιμένουν με αγωνία τις εξελίξεις, ελπίζοντας σε απονομή δικαιοσύνης για τον άτυχο νέο. Οι νέες έρευνες αναμένεται να δώσουν απαντήσεις στα ερωτήματα που παραμένουν ανοιχτά και να ξεκαθαρίσουν τις συνθήκες του θανάτου του Νικόλα Ντουρτουρέκα.

Με τις νέες αποκαλύψεις και την εντατικοποίηση των ερευνών, οι αρχές ελπίζουν να φτάσουν στην αλήθεια και να αποδώσουν δικαιοσύνη στον άτυχο φοιτητή και την οικογένειά του.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ