Προσλήψεις στην Παιδεία: Έρχονται 10.000 μόνιμοι διορισμοί – Ποιούς αφορά


Στην Πρωτοβάθμια εκπαίδευση θα δοθούν πάνω από 2.800 θέσεις σε δασκάλους και νηπιαγωγούς

Τον ερχόμενο Σεπτέμβριο το εκπαιδευτικό δυναμικό θα ενισχυθεί με 1.000 επιπλέον μόνιμους εκπαιδευτικούς σε Γενική Εκπαίδευση και Ειδική Αγωγή από τους οριστικούς πίνακες του ΑΣΕΠ. Μέσα σε τέσσερα χρόνια κι ύστερα από σχεδόν 12 χρόνια χωρίς καμία ανανέωση του εκπαιδευτικού προσωπικού, το υπουργείο Παιδείας έχει προχωρήσει σε πάνω από 38.000 μόνιμους διορισμούς.

Πιο συγκεκριμένα, η κυβέρνηση έχει θέσει ως στόχο να διορίζει κάθε χρόνο έναν αριθμό εκπαιδευτικών ώστε να ανταποκρίνεται στις αυξημένες ανάγκες ανάγκες εντός των τάξεων, αλλά και να καλύπτει ελλείψεις που προκύπτουν από τις αθρόες συνταξιοδοτήσεις. Μέσα στις επόμενες εβδομάδες θα ανακοινωθεί, σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο», από το υπουργείο Παιδείας και η κατανομή των θέσεων ανά ειδικότητα και βαθμίδα για τους 10.000 μόνιμους διορισμούς. Περίπου οι 5.000 θέσεις θα δοθούν σε καθηγητές, ώστε να καλυφθούν σημαντικά κενά σε Γυμνάσια και Λύκεια, ακόμα και σε πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα.

Στην Πρωτοβάθμια εκπαίδευση θα δοθούν πάνω από 2.800 θέσεις σε δασκάλους και νηπιαγωγούς, καλύπτοντας πενταπλάσιο αριθμό σε σχέση με πέρσι, ενώ σημαντικός αριθμός θέσεων θα κατευθυνθεί προς την Ειδική Αγωγή, που διαχρονικά αντιμετωπίζει ελλείψεις. Στη Γενική Εκπαίδευση, οι διορισμοί θα γίνουν σε ειδικότητες που τα προηγούμενα χρόνια δεν καλύφθηκαν από μόνιμο προσωπικό, σε μαθήματα όπως Θεατρική Αγωγή, Καλλιτεχνικά και Πληροφορική.

Οι 4.451 θέσεις από το σύνολο των 10.000 είναι για να καλυφθεί το κενό των συνταξιοδοτημένων εκπαιδευτικών, ενώ οι 5.549 προκύπτουν από ειδική μελέτη της ανάγκης σε μόνιμο εκπαιδευτικό προσωπικό.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ