Η αντιπαράθεση του Λευτέρη Αυγενάκη με τον υπάλληλο – «Με έβρισε και με απείλησε»


Το πρόσφατο περιστατικό στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» με τον βουλευτή και πρώην υπουργό Λευτέρη Αυγενάκη έχει προκαλέσει σοβαρές αντιδράσεις στην πολιτική σκηνή και την κοινωνία. Ας δούμε το χρονικό των γεγονότων και τις αντιδράσεις των κομμάτων.

Το χρονικό

1η Ιουλίου 2024: Ο 22χρονος υπάλληλος του αεροδρομίου «Ελευθερίου Βενιζέλου» κατήγγειλε επίθεση από τον βουλευτή Λευτέρη Αυγενάκη. Σύμφωνα με τον υπάλληλο, ο κ. Αυγενάκης ήταν εκτός εαυτού, τον έβρισε και τον απείλησε, προκαλώντας του φόβο και ανησυχία. «Με έβρισε και με απείλησε». Με αυτά τα λόγια περιγράφει ο υπάλληλος την επίθεση, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΝΤ1 τα πρώτα του λόγια ήταν τα εξής: «Ήταν εκτός εαυτού, με έβρισε, με απείλησε και μου προκάλεσε φόβο και ανησυχία».



2α Ιουλίου 2024: Η κυβέρνηση αντέδρασε άμεσα, ανακοινώνοντας τη διαγραφή του Λευτέρη Αυγενάκη από το κόμμα. Παράλληλα, ο υπάλληλος υπέβαλε μήνυση κατά του κ. Αυγενάκη, ενώ βγήκαν στην επιφάνεια και άλλα βίντεο που καταγράφουν την επίθεση και την προκλητική συμπεριφορά του βουλευτή. «Ο εργαζόμενος είναι φοβισμένος», αναφέρει ο πρόεδρος του ΟΣΕΥΠΕ.

Οι αντιδράσεις των κομμάτων

Νέα Δημοκρατία: Το κυβερνών κόμμα αντέδρασε γρήγορα με τη διαγραφή του κ. Αυγενάκη, δείχνοντας μηδενική ανοχή σε τέτοιες συμπεριφορές. Σε επίσημη ανακοίνωση, η ΝΔ τόνισε ότι τέτοιες ενέργειες δεν αντιπροσωπεύουν τις αρχές και τις αξίες του κόμματος.

ΣΥΡΙΖΑ: Ο ΣΥΡΙΖΑ κατήγγειλε την επίθεση ως απαράδεκτη και ζήτησε την άμεση διερεύνηση του περιστατικού από τις αρχές. Σε δήλωσή του, ο αρχηγός του κόμματος επισήμανε την ανάγκη για αυστηρότερη εποπτεία και μέτρα κατά της βίας στους δημόσιους χώρους.

Κίνημα Αλλαγής: Το ΚΙΝΑΛ εξέφρασε την αλληλεγγύη του στον 22χρονο υπάλληλο και κάλεσε την κυβέρνηση να λάβει αυστηρά μέτρα κατά της βίας και του εκφοβισμού. Το κόμμα τόνισε ότι τέτοια περιστατικά πλήττουν την εικόνα της χώρας και τη δημοκρατική λειτουργία.

ΚΚΕ: Το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας καταδίκασε την επίθεση και ζήτησε την άμεση απόδοση δικαιοσύνης. Το ΚΚΕ υπογράμμισε ότι τέτοια φαινόμενα είναι αποτέλεσμα της ευρύτερης κοινωνικής και πολιτικής κρίσης που βιώνει η χώρα.

ΜέΡΑ25: Ο αρχηγός του ΜέΡΑ25 δήλωσε ότι το περιστατικό αποδεικνύει την ανάγκη για πολιτισμένη συμπεριφορά και σεβασμό στα δικαιώματα όλων των πολιτών, ανεξαρτήτως της θέσης ή της ιδιότητάς τους. Ζήτησε επίσης την προστασία των εργαζομένων από τέτοιες επιθέσεις.

Το περιστατικό στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις από όλα τα πολιτικά κόμματα και την κοινωνία γενικότερα. Οι εξελίξεις γύρω από την υπόθεση αυτή αναμένονται με ενδιαφέρον, καθώς θα καθορίσουν το μέλλον του Λευτέρη Αυγενάκη και την εικόνα της πολιτικής σκηνής στην Ελλάδα.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ