Το σπιτικό παγωτό είναι η ιδανική λιχουδιά για το καλοκαίρι και μπορεί να γίνει εύκολα και γρήγορα με λίγα υλικά. Αυτή η συνταγή δεν απαιτεί παγωτομηχανή και είναι τέλεια για να την απολαύσετε με την οικογένεια και τους φίλους σας. Το αποτέλεσμα θα σας ενθουσιάσει με την κρεμώδη υφή και την πλούσια γεύση του!
Υλικά:
- 2 φλιτζάνια κρέμα γάλακτος (35% λιπαρά)
- 1 φλιτζάνι ζαχαρούχο γάλα
- 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
- Μια πρέζα αλάτι
Εκτέλεση:
- Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπήστε την κρέμα γάλακτος με ένα μίξερ μέχρι να σχηματιστούν μαλακές κορυφές.
- Προσθέστε το ζαχαρούχο γάλα, το εκχύλισμα βανίλιας και το αλάτι. Ανακατέψτε απαλά μέχρι να ενσωματωθούν καλά όλα τα υλικά.
- Ρίξτε το μείγμα σε ένα δοχείο με καπάκι και βάλτε το στην κατάψυξη για τουλάχιστον 4 ώρες ή μέχρι να παγώσει καλά.
- Βγάλτε το παγωτό από την κατάψυξη λίγα λεπτά πριν το σερβίρετε, για να μαλακώσει ελαφρώς και να μπορέσετε να το σερβίρετε εύκολα.
Απολαύστε το σπιτικό παγωτό σας σκέτο ή συνοδέψτε το με φρούτα, σιρόπια, ξηρούς καρπούς, σοκολάτα ή ό,τι άλλο προτιμάτε!