Κλοπή αυτοκινήτου και μοτοσικλέτας στη Σκιάθο: Ο έρωτας και το αλκοόλ ως κίνητρο


Ένας 35χρονος άνδρας από τη Σκιάθο καταδικάστηκε πρόσφατα από το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου σε ποινή φυλάκισης ενός έτους με αναστολή για κλοπή αυτοκινήτου και μοτοσικλέτας. Σύμφωνα με το gegonota.news, ο κατηγορούμενος ισχυρίστηκε ότι η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ λόγω ερωτικής απογοήτευσης τον οδήγησε στις παράνομες αυτές πράξεις.

Ο άνδρας, κατά την ακροαματική διαδικασία, παραδέχθηκε τις πράξεις του και εξήγησε ότι βρέθηκε σε συναισθηματική αναστάτωση μετά από ερωτική απογοήτευση, γεγονός που τον οδήγησε να καταναλώσει μεγάλη ποσότητα αλκοόλ. Υπό την επήρεια του αλκοόλ, προχώρησε στην κλοπή ενός αυτοκινήτου και μιας μοτοσικλέτας.

Μιλώντας στο δικαστήριο, ο κατηγορούμενος δήλωσε πως δεν έχει ανάγκη να κλέψει, καθώς είναι μεγαλοεπιχειρηματίας και διαθέτει εκτάσεις με ελιές. “Δεν έχω καμία ανάγκη να κλέψω. Είμαι επιχειρηματίας και έχω στρέμματα με ελιές,” ανέφερε χαρακτηριστικά στην έδρα του δικαστηρίου.

Παρά τους ισχυρισμούς του, το δικαστήριο αποφάσισε την καταδίκη του σε ποινή φυλάκισης ενός έτους με αναστολή, αναγνωρίζοντας την ελαφρυντική περίσταση της ερωτικής απογοήτευσης και της κατανάλωσης αλκοόλ, αλλά υπογραμμίζοντας ταυτόχρονα την ανάγκη για τιμωρία των πράξεων κλοπής.

Η υπόθεση αυτή έχει προκαλέσει συζητήσεις στη τοπική κοινωνία της Σκιάθου, φέρνοντας στο προσκήνιο τα θέματα των επιπτώσεων του αλκοόλ και της συναισθηματικής αστάθειας στις παράνομες συμπεριφορές.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ