Πώς έγινε η τραγωδία στο Λασίθι με νεκρό άνδρα από τη μπαλοθιά του μπατζανάκη του


Η τοπική κοινωνία της Ιεράπετρας βρίσκεται σε κατάσταση σοκ μετά το τραγικό περιστατικό που συνέβη το βράδυ της Τετάρτης 3 Ιουλίου στο Οροπέδιο Καθαρού στο Λασίθι. Ο Γιώργος Ντ., ένας κτηνοτρόφος και πατέρας ενός μικρού παιδιού, έχασε τη ζωή του από  πυροβολισμό κατά τη διάρκεια ενός γλεντιού που ακολουθούσε τις παραδοσιακές κουρές προβάτων.

Το χρονικό του τραγικού περιστατικού

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, η οποία ήταν γεμάτη χαρά και εορταστική διάθεση, σημειώθηκε το μοιραίο συμβάν. Σύμφωνα με τις πληροφορίες από τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, ένας λάθος χειρισμός όπλου οδήγησε στη ρίψη ενός βλήματος, το οποίο χτύπησε στο στήθος τον άτυχο Γιώργο Ντ., προκαλώντας τον ακαριαίο θάνατό του. Ο άτυχος κτηνοτρόφος μεταφέρθηκε αρχικά στην Κριτσά και στη συνέχεια με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο γενικό Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου, όπου δυστυχώς διαπιστώθηκε ο θάνατός του.



Η σύλληψη

Αργά το βράδυ, το άτομο που φέρεται να προχώρησε στη ρίψη των άσκοπων πυροβολισμών παρουσιάστηκε στις αστυνομικές αρχές και συνελήφθη στο πλαίσιο του αυτοφώρου. Πρόκειται για τον μπατζανάκη του θύματος, ο οποίος δήλωσε ότι δεν θυμάται το σημείο όπου πέταξε το όπλο μετά το συμβάν. Οι αρχές συνεχίζουν την έρευνα για να διαλευκάνουν πλήρως τις συνθήκες του τραγικού περιστατικού.

Το περιστατικό αυτό έχει σοκάρει βαθιά την τοπική κοινωνία της Ιεράπετρας αλλά και ολόκληρο το νησί της Κρήτης. Οι κάτοικοι θρηνούν για τον αδόκητο χαμό του Γιώργου Ντ. και εκφράζουν την αγανάκτησή τους για την επανάληψη τέτοιων τραγικών γεγονότων, τα οποία αποδίδονται σε ένα παλιό και επικίνδυνο έθιμο.



 


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ