Κασσελάκης στο Economist: «Είμαι 9 μήνες αρχηγός και φαίνεται αιώνας»


Ο Στέφανος Κασσελάκης στο συνέδριο του Economist

Νέα επίθεση κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε κατά την ομιλία στο πλαίσιο του 28ου Ετήσιου Συνεδρίου του Economist ο Στέφανος Κασσελάκης.

Αρχικά σχολίασε τις ευρωεκλογές και γενικότερά το ευρωπαϊκό σύστημα αποφάσεων.

Σύμφωνα με τον κ. Κασσελάκη το 70% των ευρωβουλευτών των κρατών-μελών είναι εκεί για τη…σύνταξη, και κατά συνέπεια αναρωτήθηκε πως μπορούμε να βασιζόμαστε σε αυτούς για τις αλλαγές που χρειάζονται.

«Είναι πολύ καλό για τη χώρα μας ότι η κυβέρνηση κατάλαβε ότι μπορεί να τιμωρηθεί», πρόσθεσε σχολιάζοντας τα αποτελέσματα στην Ελλάδα.

Κατηγόρησε την κυβέρνηση Μητσοτάκη για την καθημερινότητα και το κόστος ζωής λέγοντας χαρακτηριστικά: «Οι οικονομικές αξιολογήσεις δεν τρώγονται για πρωινό»

«Αυτό που έμαθα στους 9 μήνες είναι πως το σημαντικότερο για να είσαι ηγέτης είναι να ακούς», απάντησε σε σχετικό ερώτημα αφού πρώτα σχολίασε: «Είμαι 9 μήνες αρχηγός και φαίνεται αιώνας».

Τι είπε για την Κύπρο

«Δεν θέλουμε να παρασυρθεί η χώρα μας σε περιπέτειες», είπε σε σχέση με την νατοϊκή συμμαχία.

Ο Στέφανος Κασσελάκης κάλεσε τις ευρωπαϊκές ηγεσίες να έχουν και για την Κύπρο την ίδια αντιμετώπιση που έχουν για την Ουκρανία.

Τι είπε για την Οικονομία

Μιλώντας για την οικονομία ο κ. Κασσελάκης ανέφερε: «Ο υπουργός Οικονομικών δήλωσε ότι αν δεν μειώσουν οι τράπεζες τις προμήθειές τους στις συναλλαγές, θα προχωρήσει σε νέες νομοθετικές ρυθμίσεις. Την ίδια ώρα δεν διευθετεί το μεγάλο πρόβλημα της δυσθεώρητης διαφοράς επιτοκίων καταθέσεων και δανεισμού.

Τι κάνουν τόσα χρόνια; Απλά αφήνουν τους Έλληνες να φτωχοποιούνται. Την ίδια στιγμή υπάρχει ρεκόρ κερδών για τις εταιρείες που είναι εισηγμένες στο χρηματιστήριο, ενώ 9 στις 10 επιχειρήσεις δεν έχουν πρόσβαση στον τραπεζικό δανεισμό. Από πότε η Ελλάδα έγινε η πρωτεύουσα της Wall Street;»


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ