Εισαγγελική έρευνα για τη χειροδικία Αυγενάκη


Η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, με επικεφαλής τον Προϊστάμενο Αντώνη Ελευθεριάνο, έχει διατάξει τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας σχετικά με το πρόσφατο επεισόδιο στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος, στο οποίο εμπλέκεται ο πρώην Υπουργός και Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Λευτέρης Αυγενάκης.

Τα αδικήματα υπό έρευνα

Η έρευνα στοχεύει να διαπιστώσει εάν έχουν τελεστεί τα παρακάτω αδικήματα:

  • Βία κατά υπαλλήλου
  • Διατάραξη λειτουργίας κοινωφελούς επιχείρησης
  • Παράνομη βία
  • Φθορά πράγματος που χρησιμεύει για την εξυπηρέτηση κοινού οφέλους

Η απόφαση για την έρευνα προέκυψε έπειτα από καταγγελίες που έκαναν εκπρόσωποι των εργαζομένων στο αεροδρόμιο, καθώς και από τη σχετική αναφορά που υπέβαλε βουλευτής του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

Ενδεχόμενη άρση βουλευτικής ασυλίας

Σε περίπτωση που κριθεί απαραίτητη η παροχή εξηγήσεων από τον κ. Αυγενάκη ή για την άσκηση δίωξης εναντίον του, θα απαιτηθεί άρση της βουλευτικής του ασυλίας.

Αντιδράσεις και εξελίξεις

Μετά το περιστατικό, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης προχώρησε στη διαγραφή του Λευτέρη Αυγενάκη από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας. Επιπλέον, ο Πρόεδρος της Βουλής, Κώστας Τασούλας, απέκλεισε τον κ. Αυγενάκη από τις συνεδριάσεις της Βουλής.

Από την πλευρά του, ο κ. Αυγενάκης χαρακτήρισε τη απόφαση του κ. Μητσοτάκη «σεβαστή», αλλά δήλωσε ότι δεν προτίθεται να παραδώσει την έδρα του.

Η υπόθεση συνεχίζει να προκαλεί έντονες αντιδράσεις και αναμένονται περαιτέρω εξελίξεις καθώς η έρευνα προχωρά.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ