Ίσθμια: Λιμενικός και πολίτης έσωσαν στο παρά 5 ηλικιωμένη από πνιγμό


Σήμερα, Τετάρτη 3 Ιουλίου, σημειώθηκε ένα περιστατικό που προκάλεσε έντονη ανησυχία στους λουόμενους της περιοχής Ισθμίων. Μια ηλικιωμένη γυναίκα έχασε τις αισθήσεις της ενώ κολυμπούσε στη θάλασσα, σπέρνοντας τον πανικό.

Ένας ευαισθητοποιημένος πολίτης παρατήρησε τη γυναίκα και χωρίς καθυστέρηση ειδοποίησε το Λιμενικό Σώμα και το ΕΚΑΒ. Οι ενέργειες ήταν αστραπιαίες, καθώς η ηλικιωμένη ανασύρθηκε από τη θάλασσα χωρίς τις αισθήσεις της. Η ατμόσφαιρα ήταν τεταμένη, με πολλούς λουόμενους να παρακολουθούν έντρομοι την εξέλιξη.

Ο λιμενικός και ο πολίτης παρείχαν άμεσα τις πρώτες βοήθειες στην ηλικιωμένη, καταφέρνοντας να την επαναφέρουν και να ανακτήσει πλήρως τις αισθήσεις της. Λίγο αργότερα, το ΕΚΑΒ έφτασε στο σημείο και μετέφερε τη γυναίκα στο Γενικό Νοσοκομείο Κορίνθου για προληπτικούς λόγους.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Loutrakiblog.gr, η ηλικιωμένη γυναίκα είναι κάτοικος Λουτρών Ωραίας Ελένης και πλέον βρίσκεται σε καλή κατάσταση, χάρη στην άμεση και αποτελεσματική παρέμβαση των πολιτών και των αρχών.

Αυτό το περιστατικό αναδεικνύει την αξία της ετοιμότητας και της συνεργασίας σε στιγμές ανάγκης, υπενθυμίζοντας μας τη σημασία της έγκαιρης παρέμβασης και της αλληλεγγύης.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ