Μους σοκολάτας: Πανεύκολη και γευστική από τα χεράκια σας


Η μους σοκολάτας είναι ένα από τα πιο αγαπημένα γλυκά, γνωστή για την πλούσια και κρεμώδη υφή της. Αυτή η συνταγή συνδυάζει τη γεύση της σοκολάτας με την ελαφριά και αφράτη υφή της μους, κάνοντάς την ιδανική επιλογή για να εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους σας ή απλά να απολαύσετε ένα υπέροχο γλυκό στο σπίτι.

Υλικά:

  • 200 γρ. κουβερτούρα σοκολάτας
  • 3 αυγά (κρόκοι και ασπράδια χωριστά)
  • 30 γρ. ζάχαρη
  • 200 ml κρέμα γάλακτος (35% λιπαρά)
  • 1 βανιλίνη

Οδηγίες:

  1. Λιώσιμο σοκολάτας:
    • Σπάσε την κουβερτούρα σε μικρά κομμάτια και λιώσε την σε μπεν μαρί (ένα μπολ τοποθετημένο πάνω από κατσαρολάκι με νερό που βράζει, χωρίς να αγγίζει το νερό).
  2. Χτύπημα κρόκων:
    • Σε ένα μπολ, χτύπα τους κρόκους των αυγών με τη ζάχαρη μέχρι να γίνουν ένα αφράτο μείγμα.
  3. Ανάμειξη σοκολάτας:
    • Πρόσθεσε τους λιωμένους κρόκους στο μείγμα σοκολάτας και ανακάτεψε καλά.
  4. Χτύπημα κρέμας:
    • Χτύπα την κρέμα γάλακτος με τη βανιλίνη μέχρι να γίνει σαντιγί.
  5. Χτύπημα σσπραδιών:
    • Σε καθαρό μπολ, χτύπα τα ασπράδια μέχρι να γίνουν σφιχτή μαρέγκα.
  6. Ανάμειξη:
    • Ανακάτεψε απαλά την σαντιγί στο μείγμα σοκολάτας. Στη συνέχεια, πρόσθεσε τη μαρέγκα και ανακάτεψε απαλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  7. Ψύξη:
    • Μετάφερε τη μους σε ποτήρια ή μπολ και άφησέ τη στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες να σφίξει.
  8. Σερβίρισμα:
    • Σέρβιρε τη μους σοκολάτας κρύα, γαρνιρισμένη με ξύσμα σοκολάτας, φρέσκα φρούτα ή σαντιγί, αν επιθυμείς.

Απόλαυσε τη μους σοκολάτας!


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ