Ο σολομός με κρούστα από φιστίκια Αιγίνης και μέλι είναι ένα εξαιρετικά ιδιαίτερο και γευστικό πιάτο που συνδυάζει τη γλυκύτητα του μελιού με την έντονη γεύση της μουστάρδας Dijon και την τραγανή υφή των φιστικιών Αιγίνης. Αυτή η συνταγή όχι μόνο αναδεικνύει την υψηλή διατροφική αξία του σολομού, πλούσιου σε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, αλλά επίσης δημιουργεί μια μοναδική γαστρονομική εμπειρία. Είναι ιδανική για ένα ξεχωριστό δείπνο, που θα εντυπωσιάσει τους καλεσμένους σας και θα ικανοποιήσει ακόμη και τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους. Ακολουθήστε την παρακάτω συνταγή για να δημιουργήσετε αυτό το εξαιρετικό πιάτο στο σπίτι σας.
Υλικά
- 4 φιλέτα σολομού
- 1/2 φλιτζάνι φιστίκια Αιγίνης, ψιλοκομμένα
- 2 κουταλιές της σούπας μέλι
- 2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα Dijon
- 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
- 1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού
- 1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
- Αλάτι και πιπέρι
Οδηγίες
- Προθέρμανση Φούρνου: Προθερμάνετε τον φούρνο στους 200°C.
- Προετοιμασία Σολομού: Αλατοπιπερώστε τα φιλέτα σολομού και τοποθετήστε τα σε ένα ταψί με λαδόκολλα.
- Ετοιμασία Κρούστας:
- Σε ένα μικρό μπολ, ανακατέψτε το μέλι, τη μουστάρδα Dijon, το ελαιόλαδο και το χυμό λεμονιού μέχρι να ομογενοποιηθούν.
- Αλείψτε το μείγμα πάνω από τα φιλέτα σολομού.
- Προσθήκη Φιστικιών:
- Πασπαλίστε τα ψιλοκομμένα φιστίκια Αιγίνης πάνω από τα φιλέτα, πιέζοντας ελαφρά ώστε να κολλήσουν στο μείγμα μελιού-μουστάρδας.
- Ψήσιμο:
- Ψήστε στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 15-20 λεπτά, ή μέχρι ο σολομός να είναι καλά ψημένος και η κρούστα να έχει ροδίσει.
- Σερβίρισμα:
- Γαρνίρετε με ψιλοκομμένο μαϊντανό και σερβίρετε με συνοδευτικά της αρεσκείας σας, όπως ρύζι, λαχανικά ή σαλάτα.
Απολαύστε το φιλέτο σολομού με κρούστα από φιστίκια Αιγίνης και μέλι, ένα πιάτο που θα κερδίσει τις εντυπώσεις με την πρώτη μπουκιά!