Φινλανδός πρόεδρος: «Ένα τηλεφώνημα από τον Σι στον Πούτιν θα μπορούσε να τερματίσει τον πόλεμο»


Ένα μόνο τηλέφωνο από τον Κινέζο πρόεδρο Σι Τζινπίνγκ στον Ρώσο ομόλογό του, Βλαντιμίρ Πούτιν θα μπορούσε να τερματίσει τον πόλεμο, ισχυρίστηκε ο Φινλανδός πρόεδρος

Ο Αλεξάντερ Στουμπ είπε στο Bloomberg ότι η Μόσχα εξαρτάται πλέον τόσο πολύ από την υποστήριξη του Πεκίνου που εάν ο Κινέζος ηγέτης ζητούσε την έναρξη ειρηνευτικών διαπραγματεύσεων, η Ρωσία θα «αναγκαζόταν να το κάνει».

Η Κίνα πρότεινε ένα σχέδιο 12 σημείων για την ειρήνευση πέρυσι, το οποίο η Ουκρανία και η Δύση απέρριψαν. Δεν έχει ακόμη καταδικάσει τη Ρωσία ή δεν έχει περιγράψει τον πόλεμο στην Ουκρανία ως «εισβολή», ενώ επέκρινε επίσης τις κυρώσεις της Δύσης που επιβλήθηκαν στη Μόσχα.

Πούτιν και Σι αναμένεται επίσης να συναντηθούν στο Καζακστάν τις επόμενες δύο ημέρες για τη δεύτερη σύνοδο κορυφής τους μέσα σε πολλούς μήνες. Στη συνέντευξή του στο Bloomberg, ο Στουμπ είπε ότι η Κίνα θα ωφεληθεί από τον τερματισμό του «επιθετικού και αποικιακού πολέμου» της Ρωσίας. «Πρέπει να προστατεύσει τους διεθνείς κανόνες που συνδέονται με την εδαφική ακεραιότητα και την κυριαρχία», είπε.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ