Κυριάκος Μητσοτάκης: Αιφνιδιαστική επίσκεψη στο αμαξοστάσιο της ΟΣΥ, στο Ρέντη


Την Τετάρτη τα ξημερώματα, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, συνοδευόμενος από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Μεταφορών, πραγματοποίησε αιφνιδιαστική επίσκεψη στο αμαξοστάσιο της ΟΣΥ στο Ρέντη. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του, ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι μέχρι το τέλος του 2025, στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη θα κυκλοφορούν 900 νέα λεωφορεία.

Νέος στόλος με έμφαση στην περιβαλλοντική φιλικότητα και προσβασιμότητα

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι ο στόχος της κυβέρνησης είναι η αντικατάσταση του υπάρχοντος στόλου λεωφορείων με σύγχρονα οχήματα που θα είναι φιλικά προς το περιβάλλον, θα διαθέτουν κλιματισμό και θα είναι πλήρως προσβάσιμα από άτομα με αναπηρία (ΑμεΑ). «Σκοπός μας είναι να βελτιώσουμε και τη συχνότητα των δρομολογίων. Είναι μια ακόμα απόδειξη της έμφασης που δίνει η κυβέρνηση στην καθημερινότητα των πολιτών. Είμαι βέβαιος ότι το υπουργείο και ο ΟΑΣΑ θα τηρήσουν το χρονοδιάγραμμα ώστε οι πολίτες να δουν μια ποιοτική αναβάθμιση των ΜΜΜ σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη», ανέφερε ο πρωθυπουργός.



Παραδοχή των υπαρχόντων προβλημάτων

Σε δηλώσεις του στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ, ο κ. Μητσοτάκης αναγνώρισε ότι η σημερινή εικόνα των λεωφορείων δεν ανταποκρίνεται σε αυτή μιας σύγχρονης ευρωπαϊκής χώρας. «Αυτό που βλέπετε είναι υλοποίηση των δεσμεύσεων της κυβέρνησης. Είναι πρώτη υποχρέωση της κυβέρνησης η στροφή στα μικρά και μεγάλα προβλήματα της καθημερινότητας», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Επένδυση σε ηλεκτρικά και φυσικού αερίου λεωφορεία

Ο υπουργός Μεταφορών Χρήστος Σταϊκούρας, που συνόδευε τον πρωθυπουργό, ανακοίνωσε ότι για πρώτη φορά μετά από 15 χρόνια, έχουν ήδη τεθεί σε κυκλοφορία 250 νέα ηλεκτρικά λεωφορεία στους δρόμους της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης. «Δεν έχουν καθόλου θόρυβο και είναι απολύτως προσβάσιμα από το σύνολο της κοινωνίας», δήλωσε ο υπουργός.

Ο κ. Σταϊκούρας πρόσθεσε ότι το επόμενο χρονικό διάστημα θα προστεθούν 300 λεωφορεία φυσικού αερίου (100 λεωφορεία 18 μέτρων και 200 λεωφορεία 12 μέτρων). Επιπλέον, 211 νέα λεωφορεία θα ενταχθούν στους δρόμους της Δυτικής και Ανατολικής Αττικής τους επόμενους μήνες, ενώ παράλληλα προχωρά το νέο πρόγραμμα leasing του ΟΑΣΑ στην Αθήνα, το οποίο συμπληρώνεται από τον διαγωνισμό για 700 νέα λεωφορεία.

Διάλογος με εργαζομένους και συνδικαλιστές

Κατά την επίσκεψή του, ο πρωθυπουργός είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με εργαζομένους και συνδικαλιστές, ενημερώνοντάς τους για τις τρέχουσες εξελίξεις στις μεταφορές και επιβεβαιώνοντας τη δέσμευση της κυβέρνησης να συνεχίσει την προσπάθεια για την αναβάθμιση των δημόσιων συγκοινωνιών.

Η επίσκεψη αυτή και οι ανακοινώσεις που τη συνόδευσαν, αποδεικνύουν την προτεραιότητα που δίνει η κυβέρνηση στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών μέσω της αναβάθμισης των δημόσιων μέσων μεταφοράς.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ