Καταγγελία για βιαιοπραγία πρώην υπουργού σε υπάλληλο του «Ελ. Βενιζέλος»


Περιστατικό βιαιοπραγίας που σημειώθηκε στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» από πρώην υπουργό της κυβέρνησης σε βάρος υπαλλήλου αεροπορικής εταιρείας καταγγέλλει η Ομοσπονδία Συλλόγων Εργαζομένων στις Υπηρεσίες και το Εμπόριο (ΟΣΕΥΠΕ). Πρόκειται για τον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας και πρώην υπουργό, Λευτέρη Αυγενάκη.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση της ΟΣΕΥΠΕ, το περιστατικό έλαβε χώρα πριν από λίγα 24ωρα σε πύλη εξόδου. Σύμφωνα με την καταγγελία, όλα ξεκίνησαν με τον πρώην υπουργό να μπερδεύει τις πύλες, με αποτέλεσμα να κλείσει η πτήση. Είχαν προηγηθεί τρεις αναγγελίες με το ονοματεπώνυμο του πρώην υπουργού, χωρίς ο ίδιος να εμφανιστεί.

Η ΟΣΕΥΠΕ ζητά τη διερεύνηση του περιστατικού και τον έλεγχο του οπτικοακουστικού υλικού της τελευταίας εβδομάδας στις πύλες εξόδου για πτήσεις από την Αθήνα προς την Κρήτη. Ταυτόχρονα, καλεί τον εμπλεκόμενο πρώην υπουργό να αναλάβει την ευθύνη αν αναγνωρίζει τον εαυτό του και να επιβεβαιώσει το περιστατικό με πολιτικό θάρρος.

Επιπλέον, καλεί την αεροπορική εταιρεία να δράσει προς όφελος του εργαζομένου και όχι προς όφελος του πολιτικού προσώπου.

Η ΟΣΕΥΠΕ δηλώνει πως, αν χρειαστεί, θα επανέλθει με περισσότερες λεπτομέρειες και στοιχεία και καλεί όλους τους εμπλεκόμενους να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων.

Οι φθηνές δικαιολογίες Αυγενάκη

«Ήταν μια κακιά στιγμή που μπορεί να συμβεί στον οποιονδήποτε». Με αυτά τα λόγια επιχείρησε να δκαιολογήσει τα αδικαιολόγητα ο βουλευτής της ΝΔ, Λευτέρης Αυγενάκης, ο οποίος εμφανίζεται σε βίντεο από κάμερα ασφαλείας του αεροδρομίου να χειροδικεί εναντίον υπαλλήλου αεροπορικής εταιρίας.

Είπε, μεταξύ άλλων, στον ΣΚΑΪ ότι όλα έγιναν «στην αγωνία μου να προλάβω την πτήση», ενώ τόνισε ότι δεν υπήρχε «καμία χειροδικία, καμία λιποθυμία».

Σημείωσε επίσης πως «δεν έχω κανένα ζήτημα να αντιμετωπίσω τη δικαιοσύνη», όσο για το αν θα παραιτηθεί είπε ότι «δεν υπάρχει τέτοια σκέψη».

Ανέφερε ότι το περιστατικό έχει λάβει μια εντελώς λανθασμένη τροπή και έκανε λόγο για «αποσπασματικά γεγονότα».

Επανέλαβε πως «υπήρχε μια κακιά στιγμή» και μίλησε για «αγωνία και τρέξιμο» είναι «συνεπής σε υποχρεώσεις».


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ