Οι Παλαιστίνιοι εγκαταλείπουν τη Χαν Γιουνίς καθώς οι ισραηλινές δυνάμεις χτυπούν τη νότια Γάζα


Οι Παλαιστίνιοι εγκαταλείπουν τις συνοικίες στα ανατολικά της δεύτερης πόλης της Γάζας, Χαν Γιουνίς, αφού το Ισραήλ εξέδωσε εντολές εκκένωσης 

Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν πολλαπλά ισραηλινά χτυπήματα μέσα και γύρω από τη Χαν Γιουνίς κατά τη διάρκεια της νύχτας και σήμερα το πρωί (2/7). Ιατρικές πηγές και η Παλαιστινιακή Ερυθρά Ημισέληνος ανέφεραν ότι οκτώ άνθρωποι σκοτώθηκαν και περισσότεροι από 30 τραυματίστηκαν.

Ασθενείς και ιατρικό προσωπικό εγκαταλείπουν επίσης το Ευρωπαϊκό νοσοκομείο της Γάζας στην περιοχή, καθώς το υπουργείο Υγείας στη Γάζα που διευθύνεται από τη Χαμάς τους είπε να εκκενώσουν την περιοχή. Ο ίδιος ο ισραηλινός στρατός δεν έχει εκδώσει εντολή εκκένωσης του νοσοκομείου, ενώ ο Ερυθρός Σταυρός βοήθησε ασθενείς στη διαδικασία μεταφοράς σε άλλο νοσοκομείο.

Η Louise Waterridge, αξιωματούχος της υπηρεσίας του ΟΗΕ για τους Παλαιστίνιους πρόσφυγες (Unrwa) στη Γάζα, αναρωτιέται πού θα μπορούσαν να πάνε οι άνθρωποι καθώς αναγκάζονταν να εγκαταλείψουν ξανά τα σπίτια τους. «Σε αυτή την περιοχή, οι άνθρωποι ήταν ήδη αναγκασμένοι να επιβιώσουν σε κτήρια που είχαν υποστεί σοβαρές ζημιές, κατεστραμμένα, δομικά επικίνδυνα μετά τη στρατιωτική επιχείρηση στη Ράφα», είπε.

Οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις (IDF) ανέφεραν ότι απαντούν σε περίπου 20 βλήματα που εκτοξεύθηκαν από την περιοχή του Χαν Γιουνίς προς το Ισραήλ τη Δευτέρα. «Κατά τη διάρκεια της νύχτας, ο Ισραηλινός Στρατός έπληξε τρομοκρατικούς στόχους στην περιοχή από την οποία εκτοξεύτηκαν τα βλήματα, συμπεριλαμβανομένης μιας εγκατάστασης αποθήκευσης όπλων, επιχειρησιακών κέντρων και πρόσθετων τοποθεσιών υποδομής τρομοκρατών», συνέχισε.

Ο Ισραηλινός Στρατός είπε ότι η Χαμάς συνεχίζει να «παραβιάζει συστηματικά το διεθνές δίκαιο, ενώ χρησιμοποιεί τις υποδομές και τον άμαχο πληθυσμό ως ανθρώπινες ασπίδες». Η ένοπλη πτέρυγα της Παλαιστινιακής Ισλαμικής Τζιχάντ δήλωσε ότι πραγματοποίησε την επίθεση τη Δευτέρα, στο μεγαλύτερο μπαράζ που εξαπολύθηκε στο Ισραήλ από τη Γάζα εδώ και μήνες.

Μεγάλο μέρος της Χαν Γιουνίς καταστράφηκε σε μια συνεχή ισραηλινή επίθεση κατά της Χαμάς νωρίτερα αυτό το έτος. Η πόλη στην οποία επέστρεψαν στη συνέχεια ορισμένοι από τους κατοίκους της είναι σχεδόν αγνώριστη. Ωστόσο, πολλοί επέστρεψαν για να βρουν καταφύγιο από την επίθεση του Ισραήλ στη Ράφα.
Τώρα, για άλλη μια φορά, πολλοί κάτοικοι μετακινούνται, φοβούμενοι μια νέα μεγάλη επίθεση.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ