Βικτόρια Στάρμερ: Ποια είναι επόμενη πρώτη κυρία της Αγγλίας – Η γνωριμία με τον ηγέτη των Εργατικών


Βρετανία: Η σύζυγος του ηγέτη των Εργατικών σερ Κιρ Στάρμερ κρατάει χαμηλό προφίλ και δεν δίνει ποτέ συνεντεύξεις. Ποια είναι λοιπόν η μυστηριώδης λαίδη Βικτόρια Στάρμερ που θα γίνει πιθανότατα η επόμενη πρώτη κυρία της γηραιάς αλβιόνας;

Δύο 24ωρα πριν από τις γενικές εκλογές στη Βρετανία, φαίνεται όλο και πιο πιθανό ότι ο σερ Κιρ Στάρμερ θα είναι ο επόμενος πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου. Όλες σχεδόν οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι οι Εργατικοί έχουν τεράστιο προβάδισμα έναντι των Συντηρητικών, υποδηλώνοντας ότι ο ηγέτης των Εργατικών θα παραλάβει τα κλειδιά για τη Ντάουνιγκ Στριτ στις 5 Ιουλίου.

Μαζί του θα μετακομίσει η σύζυγός του, λαίδη Βικτόρια Στάρμερ -πρώην δικηγόρος και νυν εργαζόμενη στο βρετανικό ΕΣΥ, η οποία κρατά σχετικά χαμηλό προφίλ. Σε αντίθεση με τη σύζυγο του Βρετανού πρωθυπουργού Ρίσι Σούνακ, Ακσάτα Μάρτι η οποία τον παρουσίασε με μια ομιλία στο συνέδριο των Τόρις και έδωσε μια εφ’όλης της ύλης συνέντευξη, όπου μίλησε για τη ρουτίνα της και τις αγαπημένες της οικογενειακές δραστηριότητες, οι Βρετανοί δεν βλέπουν και δεν ακούνε συχνά για τη σύζυγο του ηγέτη των Εργατικών.

Η λαίδη Στάρμερ δεν έχει δώσει ποτέ συνέντευξη και σύμφωνα με τον σύζυγό της, αυτό δεν πρόκειται να αλλάξει. Όπως κι εκείνος εκπαιδεύτηκε ως δικηγόρος και το ζευγάρι γνωρίστηκε μέσω της δουλειάς. Τώρα εργάζεται στον τομέα της ιατρικής της εργασίας για το βρετανικό Εθνικό Σύστημα Υγείας (NHS) έναν ρόλο που λατρεύει, όπως είπε ο σερ Κιρ σε συνέντευξή του στην Sunday Mirror.

Η δουλειά της δίνει μια εικόνα για την πραγματικότητα των υπηρεσιών υγείας, είπε. «Έχω άμεση οπτική επαφή σε καθημερινή βάση για τις προκλήσεις του NHS και το ηθικό του προσωπικού». Θα συνεχίσει «οπωσδήποτε» να εργάζεται για το NHS ακόμη και εάν ο σύζυγός της γίνει πρωθυπουργός, είπε στους Times: «Το θέλει και της αρέσει»

https://www.instagram.com/p/C8fa5OTITco/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Εν μέσω επικρίσεων σχετικά με το γιατί δεν είχε εμφανιστεί στην εκστρατεία, ο αρχηγός των Εργατικών ανέβασε μια φωτογραφία τους από την περιοδεία Eras της Tέιλορ Σουίφτ στο Λονδίνο. Η πολιτική συντάκτρια του Sky News, Beth Rigby, δήλωσε στο podcast του Electoral Dysfunction ότι φαινόταν να υπάρχει ένα στοιχείο της φωτογραφίας που έμοιαζε «σκηνοθετημένο». «Νομίζω ότι ίσως υπήρχε κάτι που απλώς υπενθύμισε σε όλους ότι είναι ευτυχισμένος στο γάμο του με τη Βικ... απλώς την εισήγαγε με έναν τρόπο που ήταν πραγματικά χαμηλών τόνων, αλλά πολύ, ξεκάθαρος», είπε.

Η πρώην σύμβουλος του Εργατικού Κόμματος Ayesha Hazarika είπε στο podcast ότι ο τρόπος με τον οποίο το ζευγάρι είχε προσεγγίσει αυτήν την εκστρατεία έδειξε μια απομάκρυνση από τη στάση «της δεκαετίας του 1980» που έλεγε «Είμαι ο άντρας και δίπλα μου είναι το πολιτικό μου τρόπαιο, η γυναίκα μου» Αντικατοπτρίζει ότι είναι «μια σύγχρονη, επαγγελματίας μία γυναίκα που καθιερώθηκε από μόνη της», είπε.

Παρά το γεγονός οτι απέχει από τα κοινά, η Βικτόρια έκλεψε πρόσφατα την παράσταση στο δείπνο που παρέθεσε παλάτι του Μπάκιγχαμ ο βασιλιάς Κάρολος προς τιμήν του Αυτοκράτορα Naruhito, και της συζύγου του Αυτοκράτειρας Masako της Ιαπωνίας. Θυμίζοντας πριγκίπισσα, η Βικτόρια πήγε στο επίσημο δείπνο με ένα αέρινο κρεμ φόρεμα με λάμψεις και ενσωματωμένη κάπα από την εταιρεία Needleandthread.

https://www.instagram.com/p/C6dk7KloQfA/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Ο σερ Κιρ και η λαίδη Στάρμερ έχουν μαζί δύο παιδιά και ζουν στο Κάμντεν, στην εκλογική περιφέρεια Holborn και St Pancras. Δεν αναφέρουν δημόσια τα ονόματα των παιδιών τους. Η ίδια έχει μείνει σε μεγάλο βαθμό μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας – δεν έχει δώσει ποτέ συνέντευξη και «θα το κρατήσουν έτσι», όπως είπε ο σερ Κιρ στους Times.

«Δεν πρόκειται να προσποιηθώ ότι είναι εύκολο για εκείνη, γιατί δεν είναι. Θέλει να συνεχίσει τη ζωή της. Είναι μια τεράστια εισβολή όταν έχεις τα μίντια έξω από το σπίτι σου. Είναι απαγορευτικό για όλη την οικογένεια. Αυτό έχει αντίκτυπο σε εκείνη και θα έχει ακόμη μεγαλύτερο αν καταφέρουμε να φθάσουμε εκεί που θέλουμε».

Η λαίδη Στάρμερ είναι Εβραία και ο σύζυγός της έχει μιλήσει για την παράδοση των οικογενειακών δείπνων το βράδυ της Παρασκευής, όπου συχνά συνοδεύεται από τον πατέρα της για προσευχές.«Έχει να κάνει απλώς με το να είσαι με την οικογένεια», είπε στο Jewish Chronicle το 2020. «Το θέμα είναι να είμαστε λίγο πιο πειθαρχημένοι, να είμαστε σπίτι με τα παιδιά μας και την οικογένεια – μεγαλώνουν γρήγορα».

Ο σερ Κιρ περιέγραψε την πρώτη τους συνάντηση ενώ βρίσκονταν στο Life Stories του Piers Morgan το 2020. «Είχα μια υπόθεση στο δικαστήριο και όλα εξαρτώνταν από το αν τα έγγραφα ήταν ακριβή. Ρώτησα τους συναδέλφους μου που πραγματικά συνέταξαν αυτά τα έγγραφα και μου μίλησαν για μια γυναίκα που ονομάζεται Βικτόρια, οπότε είπα ας την βάλουμε στην ομάδα».

Είπε ότι την πρόλαβε να την ακούει να μουρμουρίζει «Ποιος νομίζει ότι είναι;» πριν κλείσει το τηλέφωνο. Απτόητος, της ζήτησε να βγουν ραντεβού σε μια παμπ στο Κάμντεν. Αυτό έγινε στις αρχές της δεκαετίας του 2000 και το ζευγάρι παντρεύτηκε το 2007.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ