Μαρίν Λεπέν: «Επιθυμούμε να κυβερνήσουμε» – Τι ανάφερε στα πλαίσια συνέντευξής της

Marine Le Pen, French far-right leader and far-right Rassemblement National (National Rally - RN) party candidate, deliver a speech after partial results in the first round of the early French parliamentary elections in Henin-Beaumont, France, June 30, 2024. REUTERS/Yves Herman

Η Μαρίν Λεπέν, επικεφαλής του ακροδεξιού Εθνικού Συναγερμού (RN), έκανε πρόσφατα δηλώσεις ενόψει του δεύτερου γύρου των γαλλικών εκλογών. Σε συνέντευξη στο γαλλικό ραδιοφωνικό δίκτυο France Inter, δήλωσε ότι θα σεβαστεί τον ρόλο του Τζόρνταν Μπαρντέλα αν εκείνος γίνει Πρωθυπουργός και τόνισε ότι δεν επιθυμεί να συμμετάσχει στην κυβέρνηση.

Η Μαρίν Λεπέν ανέφερε επίσης ότι η κυβέρνηση απαιτεί πλειοψηφία στην εθνοσυνέλευση για να μπορέσει να δράσει αποτελεσματικά. Τόνισε ότι επιθυμεί να κυβερνήσει, αλλά δεν θα είναι πρόεδρος της εθνοσυνέλευσης, παραμένοντας επικεφαλής της ομάδας των βουλευτών.

Επιπλέον, σε συνέντευξή της στη Le Telegramme, υπογράμμισε ότι ο Μπαρντέλα θα είναι υπεύθυνος για τις αποφάσεις σχετικά με την άμυνα της χώρας, ενώ η ίδια έθεσε σε αμφισβήτηση το ρόλο του Προέδρου της Δημοκρατίας ως επικεφαλής των ενόπλων δυνάμεων, λέγοντας ότι αυτός ο ρόλος είναι τιμητικός και όχι λειτουργικός. Αυτή η τοποθέτηση έχει προκαλέσει συζητήσεις για το πώς θα διαμοιραστεί η εξουσία μεταξύ Προέδρου και Πρωθυπουργού σε περίπτωση εκλογής της RN​.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ