Σουτζουκάκια Σμυρνέικα – Μπουκιά και συχώριο


Τα σουτζουκάκια Σμυρνέικα είναι ένα από τα πιο κλασικά και αγαπημένα πιάτα της ελληνικής κουζίνας. Με ρίζες από τη Σμύρνη, αυτό το πιάτο φέρνει μαζί του την πλούσια παράδοση και τις γεύσεις της Μικράς Ασίας. Το μείγμα των μπαχαρικών και η πλούσια σάλτσα ντομάτας κάνουν αυτό το φαγητό να ξεχωρίζει, προσφέροντας μια γευστική εμπειρία που θα λατρέψουν όλοι στο τραπέζι. Ακολουθεί η συνταγή για να απολαύσετε αυτά τα υπέροχα σουτζουκάκια στο σπίτι σας με την οικογένειά σας.

Υλικά

  • 500 γρ. μοσχαρίσιο κιμά
  • 1 κρεμμύδι, τριμμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1 φλιτζάνι φρυγανιά τριμμένη
  • 1 αυγό
  • 1 φλιτζάνι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κύμινο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
  • Αλάτι και πιπέρι
  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Για τη σάλτσα ντομάτας

  • 1 κιλό ώριμες ντομάτες, τριμμένες
  • 1 κουταλιά της σούπας πελτέ ντομάτας
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
  • 1 φλιτζάνι νερό
  • 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Ετοιμασία: Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε τον κιμά, το τριμμένο κρεμμύδι, το σκόρδο, τη φρυγανιά, το αυγό, τον μαϊντανό και τα μπαχαρικά. Ζυμώστε το μείγμα καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
  2. Σχηματισμός των κεφτέδων: Πλάστε μικρά μακρόστενα κεφτεδάκια και αφήστε τα στην άκρη.
  3. Τηγάνισμα: Ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι και τηγανίστε τα σουτζουκάκια μέχρι να ροδίσουν απ’ όλες τις πλευρές. Βγάλτε τα από το τηγάνι και τοποθετήστε τα σε χαρτί κουζίνας για να απορροφηθεί το περιττό λάδι.
  4. Ετοιμασία της σάλτσας ντομάτας: Στο ίδιο τηγάνι, προσθέστε το ελαιόλαδο και το ψιλοκομμένο σκόρδο. Μόλις το σκόρδο αρχίσει να αρωματίζει, προσθέστε τις τριμμένες ντομάτες, τον πελτέ, τη ζάχαρη, το αλάτι και το πιπέρι. Ανακατέψτε καλά και αφήστε τη σάλτσα να βράσει για περίπου 15 λεπτά, μέχρι να πήξει ελαφρώς.
  5. Συνδυασμός: Προσθέστε τα τηγανισμένα σουτζουκάκια στη σάλτσα και αφήστε τα να σιγοβράσουν για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να απορροφήσουν τις γεύσεις της σάλτσας.
  6. Σερβίρισμα: Σερβίρετε τα σουτζουκάκια ζεστά, συνοδευόμενα από πουρέ πατάτας ή ρύζι.

Καλή σας όρεξη!


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ