Αυστραλία: 6χρονο κοριτσάκι με σοβαρό πρόβλημα υγείας «ξαναζεί» χάρη στην καλοσύνη των ξένων


Η καλοσύνη των ξένων βοήθησε σημαντικά μια οικογένεια Αυστραλών και άλλαξε τη ζωή ενός 6χρονου κοριτσιού με σοβαρά προβλήματα υγείας

Μία ιστορία που έγινε viral στα ειδησεογραφικά μέσα της Αυστραλίας είχε ευτυχή κατάληξη, καθώς μια ταλαιπωρημένη οικογένεια και η 6χρονη κόρη της που είναι άρρωστη σε τελικό στάδιο μεταφέρθηκαν σε ειδικό κέντρο που παρέχει φροντίδα όλο το εικοσιτετράωρο.

Το ABC News Down Under δημοσίευσε αρχικά την ιστορία στις 23 Ιουνίου ότι η 6χρονη Audrey Wallace, η οποία γεννήθηκε με ανθεκτική στη θεραπεία επιληψία, είχε εισαχθεί στην ανακουφιστική φροντίδα μετά από μια πνευμονία που είχε ως αποτέλεσμα να εξασθενήσει σε σημείο που δεν μπορούσε πλέον να καταπιεί φαγητό ή να ελέγξει καλά την αριστερή της πλευρά.

Οι γιατροί δεν είναι σίγουροι πόσο καιρό της έχει μείνει, αλλά ο πατέρας Τζάστιν και η μητέρα Άσλι είναι αποφασισμένοι να το εκμεταλλευτούν στο έπακρο—με μια επίσκεψη στον ζωολογικό κήπο ή τουλάχιστον ένα πάρτι με μονόκερους, πριγκίπισσες και νεράιδες στο σπίτι.

Η οικογένεια είχε δικαίωμα οικονομικής υποστήριξης και βοήθειας για τις ιατρικές ανάγκες της Audrey από την Εθνική Υπηρεσία Ασφάλισης Αναπηρίας της Αυστραλίας (NDIA), η γραφειοκρατία όμως ήταν τρομακτική. Το διώροφο διαμέρισμά τους δεν ήταν προσβάσιμο σε αναπηρικά αμαξίδια και οι διάδρομοι ήταν πολύ στενοί για να μεταφερθεί η Audrey στην κρεβατοκάμαρά της ή στο μπάνιο. Επιπλέον, η ομάδα νοσοκομειακής περίθαλψης είπε ότι δεν ήταν ασφαλές να ταξιδεύεις με κανονικό αυτοκίνητο, αλλά η οικογένεια δεν μπορεί να αντέξει οικονομικά ένα όχημα συμβατό με αναπηρικό αμαξίδιο.

Σύμφωνα με το ABC, η NDIA ασχολήθηκε με την υπόθεση της Audrey μόνο στις 6 Ιουνίου, σχεδόν ένα μήνα μετά την αρχική επιδείνωση της κατάστασης της. Χρειάστηκε μέχρι τις 17 για να λάβει το τμήμα όλα τα απαραίτητα ιατρικά αρχεία και να γίνει αξιολόγηση. Έπρεπε σχεδόν να τελειώσει ο Ιούνιος για να πραγματοποιηθεί μια συνάντηση και ανασκόπηση του φακέλου της.

«Αισθανόμαστε ότι όλοι είναι αντιδραστικοί αντί για προληπτικοί… και πιστεύουμε ότι αυτό έχει πάρει πολύ χρόνο μακριά από την Audrey και ο χρόνος είναι κάτι που δεν έχουμε», είπε ο κ. Wallace στο ABC. Σύντομα όμως ήρθαν καλύτερες μέρες για την οικογένεια, καθώς το ζεύγος Donna Moore και Erica Breitzke διάβασαν την έκθεση της 23ης Ιουνίου και προσφέρθηκαν να δανείσουν ένα φορτηγό προσβάσιμο σε αναπηρικά αμαξίδια, το οποίο είχαν προγραμματίσει προηγουμένως να πουλήσουν στην οικογένεια της μικρής.

Η κυρία Μουρ είπε στο ρεπορτάζ ότι είχε επιληψία ως παιδί και συγκινήθηκε από τη δεινή θέση της Όντρεϊ. «Θα αποκτήσει τόση ελευθερία, όταν μπορέσει να κάνει κανονικά πράγματα, όπως να βγαίνει στα μαγαζιά», είπε η κυρία Γουάλας για το βαν. «Απλώς μας επιτρέπει να έχουμε τη ζωή μας πίσω»

Στη συνέχεια, μετά από επίμονες έρευνες από το ABC News, η NDIA και το Τμήμα Στέγασης του Κουίνσλαντ ερεύνησαν την υπόθεση και ενέκριναν ένα σπίτι προσβάσιμο σε άτομα με ειδικές ανάγκες στη Χρυσή Ακτή με 24ωρη βοήθεια νοσηλευτών.

«Μπορούμε πραγματικά να καθίσουμε αναπαυτικά και να είμαστε γονείς και να μην έχουμε υπερβολικό άγχος για όλα», είπε η μαμά Άσλι. «Τώρα μπορούμε να επικεντρωθούμε στο πάρτι με μονόκερους που γίνεται στο τέλος Ιουλίου, για να της δώσουμε τον καλύτερο χρόνο».


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ