Πάτρα: Ο πατέρας πήγε το παιδί στο νοσοκομείο και ζήτησε να το κάνουν καλά – Οι καταγγελίες και η μήνυση


Συνεχίζουν να συγκλονίζουν τα περιστατικά κακοποίησης που έρχονται στο φως της δημοσιότητας από την οικογένεια του 15χρονου από την Πάτρα, ο οποίος υπήρξε θύμα βίας από τον ίδιο του τον πατέρα. Ο δικηγόρος της μητέρας του ανήλικου, Άκης Βαβαρούτας, αποκάλυψε πως τα περιστατικά κακοποίησης ήταν πολλά και συνεχόμενα, περιλαμβάνοντας ακόμα και σωματική κακοποίηση του νεαρού από τον πατέρα και τον θείο του.

Η μήνυση

Το 2019, ο 15χρονος και η μητέρα του προχώρησαν σε μήνυση κατά του πατέρα. Οι δικαστικές διαδικασίες κατέληξαν σε διαζύγιο, με τον όρο να παραμείνουν τα τρία παιδιά με τον πατέρα, γεγονός που ορίστηκε κάτω από ακραίες πιέσεις.

Διάκριση λόγω σεξουαλικής ταυτότητας

Τα προβλήματα στην οικογένεια δεν ήταν μόνο σωματικά αλλά και ψυχολογικά. Από την ηλικία των 10-11 ετών, ο νεαρός άρχισε να εκφράζει τη σεξουαλική του ταυτότητα. Η μητέρα του τον στήριξε, όμως ο πατέρας του δεν δέχθηκε ποτέ την ταυτότητά του. Το 2021, ο πατέρας τον μετέφερε στο Καραμανδάνειο νοσοκομείο, ζητώντας να “γίνει καλά”, γεγονός που καταδεικνύει την αντίδραση του πατέρα απέναντι στη σεξουαλικότητα του παιδιού.

Καταγγελίες και ψυχολογική πίεση

Ακόμα, η κατηγορία για σεξουαλική κακοποίηση του παιδιού από τον θείο του είναι, σύμφωνα με τον δικηγόρο, ένας ισχυρισμός που προήλθε από τον πατέρα, πιθανόν για να αποποιηθεί τις ευθύνες του.

Μετά το περιστατικό της βίας, ο 15χρονος αντιμετωπίζει τη ψυχολογική πίεση και την εχθρότητα από το οικογενειακό του περιβάλλον. Σύμφωνα με τον δικηγόρο, ο νεαρός λαμβάνει μηνύματα από την οικογένειά του, τα οποία τον κατηγορούν για τα όσα έχουν συμβεί. Ακόμα και τα αδέλφια του τον κατηγορούν ότι “έχει ρεζιλέψει” την οικογένεια.

Η υπόθεση αυτή αποκαλύπτει τα σοβαρά προβλήματα κακοποίησης και διακρίσεων που υπάρχουν ακόμα και στις πιο κλειστές οικογενειακές δομές, υπογραμμίζοντας την ανάγκη για αυξημένη προσοχή και προστασία των θυμάτων.



 


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ