Γιόαβ Γκάλαντ με φόντο τον πόλεμο στη Γάζα: Ο στρατός του Ισραήλ χρειάζεται άμεσα 10.000 στρατιώτες


Ο Γκάλαντ έδωσε εντολή στον ισραηλινό στρατό να επιστρέψει 15.000 στρατιώτες στην εφεδρεία

Συνεδρίασε η Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων και Ασφάλειας της Κνεσέτ στο Ισραήλ, με τον υπουργό Άμυνας Γιόαβ Γκάλαντ να εκτιμά ότι ίσως είναι προτιμότερη η έγκριση κανονισμών παρά η θέσπιση νόμου.

Ο υπουργός σημείωσε, με φόντο τον συνεχιζόμενο πόλεμο στη Λωρίδα της Γάζας και τις μάνες που μαίνονται κατά της Χεζμπολάχ πως «ο στρατός χρειάζεται επιπλεον 10.000 στρατιώτες αμέσως» και έδωσε εντολή στον ισραηλινό στρατό να επιστρέψει 15.000 στρατιώτες που είχαν αρνηθεί την θητεία, στην εφεδρεία.

Ο Γκάλαντ πρόσθεσε ότι «Στον ισραηλινό στρατό, λένε ότι μπορούν να στρατολογήσουν άλλους 3.000 Χαρεντίμ τον επόμενο χρόνο, επιπλέον των 1.800 που στρατολογήθηκαν 5% και να φτάσει στην στρατολόγηση του 50% του Χαρεντίμ μέσα σε πέντε χρόνια».

Όπως εξήγησε ο υπουργός σκοπεύει να το εφαρμόσει μέσω κανονισμών και όχι μέσω της θέσπισης νόμου για τη στρατολόγηση των Χαρεντίμ, όπως ζήτησε ο επικεφαλής του κόμματος του Εθνικού Στρατοπέδου, Μπένι Γκαντζ και όχι μέσω απόφασης που λαμβάνει η κυβέρνηση, όπως θέλουν οι Χαρεντίμ.

Σήμερα πρόκειται να απολυθούν 6.700 στρατιώτες της εφεδρείας, καθώς δεν έχει εγκριθεί ο νόμος για την παράταση της στρατιωτικής θητείας στις εφεδρικές δυνάμεις, καθώς «δεν είνα δυνατόν να φέρονται στρατιώτες εκτός χώρας».

Την Δευτέρα, τα Υπουργεία Δικαιοσύνης και Άμυνας ανακοίνωσαν ότι εξετάζουν το ενδεχόμενο να εκδώσουν τυχαία εντάλματα στρατολόγησης για το Χαρεντίμ στον απόηχο της απόφασης του Ανωτάτου Δικαστηρίου της Δικαιοσύνης.

Τα δύο υπουργεία θα διεξαγάγουν διαβουλεύσεις προκειμένου να συζητήσουν πώς θα εφαρμοστεί η απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου για την επιβολή υποχρεωτικής στράτευσης στους υπερορθόδοξους.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ