Θερινές εκπτώσεις: Συγκρατημένα αισιόδοξοι οι έμποροι


Μετά από ένα δύσκολο ξεκίνημα του έτους για το λιανεμπόριο, οι έμποροι ελπίζουν σε μια αναζωογόνηση της κίνησης στην αγορά κατά την περίοδο των θερινών εκπτώσεων, που ξεκινούν τη Δευτέρα 8 Ιουλίου. Οι καταναλωτές, επηρεασμένοι από τις πληθωριστικές πιέσεις των τελευταίων τριών ετών, έχουν αλλάξει τις προτεραιότητές τους στις αγορές και υιοθετήσει νέες συνήθειες, ενώ η άνοδος του ηλεκτρονικού εμπορίου έχει επιφέρει σημαντικές αλλαγές στον κλάδο.

Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιά, Θεόδωρος Καπράλος, αναφέρει ότι η φετινή χρονιά είναι ιδιαίτερα σημαντική για την αγορά, με τους εμπόρους να είναι συγκρατημένα αισιόδοξοι για την πορεία τους κατά την περίοδο των εκπτώσεων. Οι καταναλωτές επιφυλακτικοί στις αγορές τους κατά τη διάρκεια του έτους, προτιμούν να επωφεληθούν από τις μεγάλες προσφορές και εκπτώσεις για να καλύψουν τις ανάγκες τους.

Η αυξημένη τουριστική κίνηση, λόγω των αυξημένων αφίξεων επισκεπτών στη χώρα μας, αναμένεται να τονώσει τις θερινές πωλήσεις, κυρίως σε περιοχές με υψηλή επισκεψιμότητα από τουρίστες. Επίσης, οι εποχικές αγορές των καταναλωτών για τις διακοπές τους και οι κοινωνικές εκδηλώσεις του καλοκαιριού, όπως γάμοι και βαφτίσεις, δημιουργούν αυξημένη κινητικότητα στην αγορά της ένδυσης και υπόδησης.

Παρά το άτυπο ξεκίνημα των προσφορών από το προηγούμενο Σαββατοκύριακο, πολλές μεγάλες αλυσίδες και μικρότερα καταστήματα έχουν ήδη αρχίσει προωθητικές ενέργειες για να διατηρήσουν την αγορά «ζεστή» μέχρι την έναρξη των εκπτώσεων. Ο κ. Καπράλος σημειώνει ότι οι έμποροι αναμένεται να προσφέρουν υψηλά ποσοστά εκπτώσεων, επιδιώκοντας να ρευστοποιήσουν το διαθέσιμο εμπόρευμά τους και να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους για το υπόλοιπο της χρονιάς.

Οι καταναλωτές καλούνται να προσέξουν ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια των εκπτώσεων, προκειμένου να επωφεληθούν στο έπακρο από τις προσφορές. Συγκεκριμένα, θα πρέπει να ελέγχουν τις αρχικές και τις μειωμένες τιμές των προϊόντων, να διασφαλίζουν ότι οι εκπτώσεις είναι πραγματικές και να προσέχουν την ποιότητα των προϊόντων που αγοράζουν. Επιπλέον, είναι σημαντικό να διαβάζουν προσεκτικά τους όρους και τις προϋποθέσεις των προσφορών και να φυλάσσουν τις αποδείξεις των αγορών τους για ενδεχόμενες επιστροφές ή αλλαγές.

Τα καταστήματα θα είναι ανοιχτά την Κυριακή 14 Ιουλίου, δίνοντας στους καταναλωτές την ευκαιρία να πραγματοποιήσουν τις αγορές τους με μεγαλύτερη άνεση. Οι έμποροι ελπίζουν ότι η αυξημένη επισκεψιμότητα εκείνης της ημέρας θα συμβάλει στην ενίσχυση των πωλήσεών τους, βοηθώντας να καλυφθεί το δύσκολο ξεκίνημα του έτους.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ