Νετανιάχου: Η επιχείρηση για την εξάλειψη του τρομοκρατικού στρατού της Χαμάς πλησιάζει στο τέλος της


Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου εκτίμησε ότι το βασικό στάδιο της στρατιωτικής επιχείρησης εναντίον της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας πλησιάζει στην ολοκλήρωσή του. Υποδεχόμενος αποφοίτους της Σχολής Εθνικής Άμυνας στην Ιερουσαλήμ, ο Νετανιάχου δήλωσε: «Πλησιάζουμε στην ολοκλήρωση της επιχείρησης για την εξάλειψη του τρομοκρατικού στρατού της Χαμάς». Επίσης διαβεβαίωσε ότι οι εναπομείναντες μαχητές της Χαμάς θα συνεχίσουν να αντιμετωπίζονται.

Κατά την ενημέρωσή του από τους επικεφαλής της 143ης μεραρχίας του ισραηλινού στρατού, που επιχειρεί στη Ράφα, στο νότιο άκρο της Λωρίδας της Γάζας, ο Νετανιάχου σημείωσε ότι έχει σημειωθεί «πολύ σημαντική πρόοδος». Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις εντείνουν τις επιχειρήσεις τους στη Λωρίδα της Γάζας μετά την πρωτοφανή επίθεση της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου.

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της Χαμάς, οι ισραηλινές επιθέσεις έχουν προκαλέσει τον θάνατο τουλάχιστον 37.765 Παλαιστινίων και τον τραυματισμό 86.429 ατόμων. Η επιχείρηση στη Ράφα, κοντά στα σύνορα με την Αίγυπτο, στοχεύει στην εξάρθρωση των εναπομεινάντων μονάδων του στρατιωτικού βραχίονα της Χαμάς.

Οι δηλώσεις του Νετανιάχου υποδηλώνουν ότι οι ευρείας κλίμακας χερσαίες επιχειρήσεις του ισραηλινού στρατού στη Λωρίδα της Γάζας πλησιάζουν στο τέλος τους. Ωστόσο, όπως έχει διαμηνύσει, οι ισραηλινές δυνάμεις θα παραμείνουν σε στρατηγικά σημεία του αποκλεισμένου παλαιστινιακού θύλακα για να διασφαλίσουν την ασφάλεια της περιοχής.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ