Φωτιές: Σκληρή μάχη με τις φλόγες σε Κω και Χίο, Κρήτη- 6 τραυματίες & εκκενώσεις οικισμών


Η πυρκαγιά που ξέσπασε στην περιοχή Πόρτες Αντιμάχειας στην Κω συνεχίζει να προκαλεί σοβαρά προβλήματα, με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να δίνουν μάχη για τον περιορισμό της. Η φωτιά έχει επεκταθεί από το παλιό λατομείο μέχρι την Καρδάμαινα, αναγκάζοντας τις αρχές να εκδώσουν μήνυμα εκκένωσης μέσω του 112. Περίπου 10.000 κάτοικοι και επισκέπτες έχουν μεταφερθεί σε ασφαλείς περιοχές, όπως δημόσιους χώρους, σχολεία και ξενοδοχεία στην Αντιμάχεια, Μαστιχάρι και Μαρμάρι. Η κατάσταση είναι δύσκολη, αλλά με το πρώτο φως της ημέρας ξεκίνησαν οι εναέριες ρίψεις και οι πυροσβεστικές δυνάμεις ελπίζουν να θέσουν σύντομα την πυρκαγιά υπό έλεγχο​​​​.

Ο δήμαρχος Κω, Θεοδόσης Νικηταράς, σε ανάρτησή του στο Facebook απηύθυνε έκκληση για βοήθεια από εθελοντικές ομάδες για να βοηθήσουν στην κατάσβεση της πυρκαγιάς.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ανοιχτά παρέμειναν τα δημόσια κτίρια της Αντιμάχειας, το συγκρότημα Λυκείου και Γυμνασίου, το Δημοτικό Σχολείο και η αίθουσα της Κοίμησης, όπου μπορούσαν να κατευθυνθούν κάτοικοι και επισκέπτες της Καρδάμαινας μετά την εκκένωση λόγω της πυρκαγιάς.

Πυρκαγιά στη Χίο

Η πυρκαγιά που ξέσπασε στη Σιδηρούντα Χίου συνεχίζει να καίει σε ορεινή περιοχή, με την ένταση να έχει μειωθεί. Επιχειρούν 154 πυροσβέστες με 27 οχήματα, ενώ συνδρομή παρέχουν υδροφόρες, μηχανήματα έργου και εθελοντές. Κατά τη διάρκεια της κατάσβεσης τραυματίστηκαν ελαφρά έξι άτομα, πέντε πυροσβέστες και ένας συνταξιούχος πυροσβέστης. Επιπλέον, συνελήφθη ένας 63χρονος άνδρας ως υπαίτιος για την πρόκληση της πυρκαγιάς και του επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο​​​​.

Πυρκαγιά στο Ηράκλειο Κρήτης

Στην περιοχή Κατωφύγι Ηρακλείου, οι πυροσβέστες αντιμετωπίζουν μικρές διάσπαρτες εστίες πυρκαγιάς. Στην περιοχή επιχειρούν 36 πυροσβέστες με 13 οχήματα. Έχουν εκδοθεί δύο μηνύματα εκκένωσης για τους κατοίκους, καλώντας τους να απομακρυνθούν προς ασφαλέστερες περιοχές​​​​.

Συλλήψεις για πυρκαγιές

Οι αρχές έχουν προχωρήσει σε τέσσερις συλλήψεις για πυρκαγιές σε Λουτράκι, Κοζάνη, Λαμία και Αλμυρό Μαγνησίας, επιβάλλοντας χρηματικά πρόστιμα σε ακόμα τέσσερα άτομα. Οι συλλήψεις αυτές αποσκοπούν στην αποτροπή περαιτέρω περιστατικών πρόκλησης πυρκαγιών και στην προστασία των δασικών και αγροτικών εκτάσεων​​.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις συνεχίζουν τις προσπάθειες για τον περιορισμό και την κατάσβεση των πυρκαγιών, ενώ οι κάτοικοι καλούνται να ακολουθούν τις οδηγίες των αρχών για την ασφάλειά τους.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ