Κώστας Καραμανλής: «Η Τουρκία έχει αναθεωρητικό σχέδιο, ευθέως απειλεί και την Ελλάδα και την Κύπρο»


O πρώην γαλάζιος Πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής στο βήμα

Μετά την ομιλία του πρώην Πρωθυπουργού της Ελλάδας Αντώνη Σαμαρά τη σκυτάλη πήρε ο Κώστας Καραμανλής ο οποίος είπε με χιούμορ: Τι να πω εγώ άλλο τώρα

Αναφερόμενος στην Τουρκία είπε: «Οι ηγεμονικές βλέψεις της Τουρκίας η επιχείρηση διερεύνησης της ατζέντας στην ευθεία αμφισβήτηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων είναι απροκάλυπτες. Μόνο εθελοτυφλούντες δεν μπορεί να το βλέπουν αυτό. Η Τουρκία ευθέως απειλεί και την Ελλάδα και την Κύπρο έχει αναθεωρητικό σχέδιο, αποδεικνύεται από την παρουσία της στη Μέση Ανατολή, τον Καύκασο και τα Βαλκάνια».

Για τα ευρωπαϊκά δεδομένα είπε: «Η Ευρώπη στην οποία πιστέψαμε και για την οποία αγωνιστήκαμε διολισθαίνει σε βαθιά κρίση». Κατηγόρησε την Ευρώπη για το χειρισμό της ελληνικής κρίσης.

Έκανε λόγο για απαξίωση όσων σέβονται τις ρίζες τους, την πίστη τους την εθνική τους υπερηφάνεια. Μίλησε για κίνδυνο ανάφλεξης στα εθνικά Βαλκάνια.

«Να σταλεί καθαρό μήνυμα στην Αλβανία και στα Σκόπια», ζήτησε και είπε πως «η Ευρώπη εξαρτάται από την Ελλάδα. Αναφέρθηκε σε στρεβλή παγκοσμιοποίηση και σε πολυπολιτισμικότητα που προσβάλει τις βαθιές εθνικές ρίζες».

«Είναι ώρα επείγοντος συναγερμού», έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου.

«Αντί το σοκ να τους αφυπνίσει η προτεραιότητά τους είναι μην τυχόν και δεν μπορούν να επιβάλλουν τις προκαθορισμένες αποφάσεις τους. Ιδιαίτερα επιμένοντας σε πρόσωπα που είναι υπεύθυνα για την κρίση», σημείωσε.

«Αίφνης η Ευρώπη γέμισε από λαϊκιστές, ακροδεξιούς και καθυστερημένους που δεν μπορούν να συλλάβουν τις προτεραιότητες», είπε δεικτικά για τις ευρωπαϊκές ηγεσίες και τις κατηγόρησε για αλαζονεία, δογματικές αγκυλώσεις και περιφρόνηση για τους πολλούς. «Όταν αντιμετωπίζονται ως εχθροί οι ανησυχούντες η ρήξη είναι αναπόφευκτη», τόνισε.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ