Πάπας και καρδινάλιοι ενέκριναν την αγιοποίηση του «influencer του Θεού» – Ποιoς ήταν ο 15χρονος


Ο Πάπας Φραγκίσκος προήδρευσε σε τακτικό κονσιστόριο καρδιναλίων, το οποίο ενέκρινε την αγιοποίηση 15 ατόμων

Εγκρίθηκε σήμερα από τον Πάπα Φραγκίσκο και την ειδική επιτροπή των καρδιναλίων η αγιοποίηση του 15χρονου Κάρλο Ακούτις και άλλων 14, από την Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία.

Ο Πάπας Φραγκίσκος προήδρευσε σε τακτικό κονσιστόριο καρδιναλίων, το οποίο ενέκρινε την αγιοποίηση 15 ατόμων, μεταξύ των οποίων και του μακαριστού Κάρλο Ακούτις, του πρώτου millenial, που έγινε άγιος. Τα Κονσιστόρια είναι συνεπώς συναντήσεις του Κολλεγίου των Καρδιναλίων και χωρίζονται σε τακτικά και έκτακτα.

Το Κολλέγιο των Καρδιναλίων συγκεντρώθηκε μαζί με τον Πάπα Φραγκίσκο το πρωί της Δευτέρας στο Αποστολικό Παλάτι του Βατικανού για το Τακτικό Δημόσιο Κονσιστόριο.

pope.jpg

Ποιος ήταν ο Κάρλο

Ο Κάρλο Ακούτις που λογίζεται πλέον Άγιος για τους Καθολικούς γεννήθηκε το 1991, και πέθανε το 2006 μετά από μάχη με τη λευχαιμία. Χαρακτηρίστηκε Άγιος των νέων, προστάτης του διαδικτύου.

Ήταν ένα αγόρι γεμάτο ζωντάνια που, από πολλές απόψεις, έμοιαζε με πολλούς από τους συνομηλίκους του. Λάτρης της φύσης, συμμετείχε σε διάφορα αθλήματα και, κυρίως, μεγάλος λάτρης της πληροφορικής. Θεωρείται ο προστάτης άγιος του διαδικτύου.

Το χαρακτηριστικό γνώρισμα της ζωής του ήταν ότι προσέφερε όλο τον χρόνο του, τα ταλέντα και τις ιδιότητές του στην υπηρεσία των άλλων, ιδιαίτερα των πιο αδύναμων και φτωχών, τόσο από υλική άποψη, βοηθώντας τους συντρόφους του στις σπουδές τους ή φέρνοντας κουβέρτες και τροφή για άστεγους, τόσο κι από πνευματική άποψη, δουλεύοντας ως κατηχητής και δημιουργώντας κάποιες εκθέσεις στο διαδίκτυο , όπως αυτή για τα ευχαριστιακά θαύματα.

Ο Καρδινάλιος Marcelo Semeraro, παρουσίασε μια σύντομη έκθεση -γνωστή στα λατινικά ως Peroratio- σχετικά με τη ζωή και τα θαύματα των 15 μετά την οποία το Κονσιστόριο ψήφισε και ενέκρινε την αγιοποίησή τους.

Μάρτυρες και θρησκευτικά παραδείγματα πίστης

Πέραν του Κάρλο η μεγαλύτερη ομάδα νέων Αγίων ήταν αυτή μαρτύρησε στη Δαμασκό της Συρίας το 1860 και είναι γνωστή ως “Μάρτυρες της Δαμασκού”.

Περιλαμβάνουν τον π. Manuel Ruiz López και τους 7 συντρόφους του και τους αδελφούς Abdel Moati, Francis και Raphael Massabki, τρεις Μαρωνίτες λαϊκούς.

Και οι 11 σκοτώθηκαν από θρησκευτικό μίσος κατά τη διάρκεια του συριακού εμφυλίου πολέμου του 1860, κατά τον οποίο χιλιάδες χριστιανοί σκοτώθηκαν στην οθωμανική τότε Συρία από μουσουλμάνους πολιτοφύλακες.

.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ