Γάμος: Πώς να καταλάβεις ότι είναι ώρα να κάνεις το επόμενο βήμα στη σχέση σου 


Γάμος: Η απόφαση για δέσμευση είναι μια από τις σημαντικότερες στη ζωή ενός ανθρώπου. Είναι φυσικό να αναρωτιέσαι πότε είναι η κατάλληλη στιγμή για να κάνεις αυτό το βήμα.

Της: Έπη Τρίμη

Ποιες είναι οι ενδείξεις; Είναι απλές αλλά απίστευτα ουσιαστικές.

1. Είσαι αληθινά ευτυχισμένος/η;

Μια από τις πιο βασικές ενδείξεις ότι είσαι έτοιμος/η να παντρευτείς είναι η αληθινή ευτυχία που νιώθεις με τον/την σύντροφό σου. Αν αισθάνεσαι ευτυχία και ολοκλήρωση στην καθημερινή σου ζωή, αυτό είναι ένα θετικό σημάδι.

2. Έχετε κοινές αξίες και στόχους

Οι κοινές αξίες και στόχοι είναι θεμελιώδεις για μια επιτυχημένη σχέση. Αν εσύ και ο/η σύντροφός σου μοιράζεστε τις ίδιες πεποιθήσεις για τη ζωή, την οικογένεια, τη δουλειά και τον τρόπο που θέλετε να ζήσετε, αυτό είναι μια ισχυρή βάση για γάμο.

3. Επικοινωνείτε αποτελεσματικά

Η αποτελεσματική επικοινωνία είναι κλειδί για κάθε επιτυχημένη σχέση. Αν μπορείτε να συζητάτε ανοιχτά για τα συναισθήματά σας, τις ανησυχίες σας και να επιλύετε διαφωνίες με σεβασμό και κατανόηση, τότε είστε σε καλό δρόμο.

4. Νιώθεις ασφάλεια και εμπιστοσύνη

Η αίσθηση ασφάλειας και η εμπιστοσύνη είναι κρίσιμα στοιχεία για έναν υγιή γάμο. Αν νιώθεις ότι μπορείς να εμπιστευτείς τον/την σύντροφό σου και να βασιστείς πάνω του/της σε δύσκολες στιγμές, αυτό είναι ένα πολύ καλό σημάδι.

5. Έχετε ξεπεράσει μαζί δυσκολίες

Οι δοκιμασίες και οι δυσκολίες είναι αναπόφευκτες σε κάθε σχέση. Αν έχετε καταφέρει να ξεπεράσετε μαζί σημαντικά προβλήματα και αυτό σας έχει φέρει πιο κοντά, αυτό δείχνει ότι η σχέση σας έχει δυναμική και αντοχή.

6. Σέβεστε την ανεξαρτησία του άλλου

Η διατήρηση της ατομικότητας και της ανεξαρτησίας είναι σημαντική. Αν και οι δύο σέβεστε τον προσωπικό χώρο και χρόνο του άλλου, και ενθαρρύνετε τα ατομικά ενδιαφέροντα και χόμπι, αυτό είναι ένα καλό σημάδι ότι μπορείτε να διατηρήσετε μια υγιή ισορροπία.

7. Είστε συμβατοί στη συγκατοίκηση

Η καθημερινή συμβίωση μπορεί να αποκαλύψει πολλά για τη σχέση σας. Αν ζείτε ήδη μαζί ή έχετε περάσει αρκετό χρόνο συγκατοικώντας και αυτό λειτουργεί καλά, τότε είναι πιθανό να είστε έτοιμοι για το επόμενο βήμα.

8. Έχετε συζητήσει για το μέλλον

Η ανοιχτή συζήτηση για το μέλλον είναι απαραίτητη. Αν έχετε μιλήσει για γάμο, οικογένεια, οικονομικά και σχέδια ζωής και συμφωνείτε στα περισσότερα θέματα, τότε είστε σε καλό δρόμο για να κάνετε το επόμενο βήμα.

9. Νιώθεις ολοκλήρωση και ικανοποίηση

Αν νιώθεις ότι η σχέση σου σε ολοκληρώνει και σε γεμίζει ικανοποίηση, τότε είναι ένα ισχυρό σημάδι ότι είσαι έτοιμος/η να παντρευτείς. Το αίσθημα της πληρότητας και της χαράς όταν είστε μαζί είναι ένας σημαντικός δείκτης της ετοιμότητάς σας για γάμο.

10. Είστε έτοιμοι να δεσμευτείτε μακροπρόθεσμα

Ο γάμος απαιτεί μακροπρόθεσμη δέσμευση και αφοσίωση. Αν αισθάνεσαι έτοιμος/η να δεσμευτείς σε μια ζωή μαζί με τον/την σύντροφό σου και είστε και οι δύο πρόθυμοι να εργαστείτε για τη σχέση σας, τότε είστε έτοιμοι για αυτό το σημαντικό βήμα.

Βέβαια, η απόφαση για γάμο είναι προσωπική και πρέπει να βασίζεται στην αγάπη, την αμοιβαία κατανόηση και την προθυμία να εργαστείτε μαζί για ένα κοινό μέλλον. Αν οι παραπάνω ενδείξεις αντικατοπτρίζουν τη σχέση σας, τότε είναι πολύ πιθανό ότι είστε έτοιμοι να κάνετε το μεγάλο βήμα και να παντρευτείτε τον/την σύντροφό σας.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ