Το μεγαλύτερο μυστήριο της Ιστορίας λύθηκε – Έτσι φτιάχτηκαν οι πυραμίδες της Αιγύπτου


Ομάδα επιστημόνων φαίνεται πως εντόπισε τον τρόπο με τον οποίο οι αρχαίοι Αιγύπτιοι έφτιαξαν τις πυραμίδες

Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι έχουν την πιο πειστική θεωρία για το πώς χτίστηκαν οι αρχαίες πυραμίδες της Αιγύπτου.

Αυτό που γνωρίζουμε είναι ότι πολλές από τις 100 πυραμίδες χτίστηκαν ως τάφοι για τους Φαραώ και γύρω στο 2780 π.Χ. η πρώτη πυραμίδα χτίστηκε κοντά στην αρχαία πόλη Μέμφις.

Ωστόσο, οι φυσικοί από το Πανεπιστήμιο του Άμστερνταμ άρχισαν να αναλύουν μια παλιά τοιχογραφία από τον τάφο του Djehutihotep, που χρονολογείται γύρω στο 1900 π.Χ.

Σε μια μελέτη του 2014, που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Physical Review Letters, οι επιστήμονες ανέφεραν ότι η κατασκευή των πυραμίδων μπορεί στην πραγματικότητα να είναι αρκετά πιο απλή.

Η θεωρία αναφέρει πως 172 αρχαίοι Αιγύπτιοι κατάφεραν και μετακινούσαν αυτές τις ογκώδεις πέτρες.

Τοιχογραφία δείχνει έναν εργάτη να ρίχνει νερό στην άμμο μπροστά από ένα έλκηθρο που φέρει ένα κολοσσιαίο άγαλμα. Και αποδεικνύεται ότι τα έλκηθρα δεν ήταν απλώς μεγάλες ξύλινες σανίδες.

«Οι Αιγυπτιολόγοι ερμήνευαν το νερό ως μέρος μιας τελετουργίας καθαρισμού», είπε ο φυσικός Daniel Bonn στην Washington Post.

«Και ποτέ δεν είχα αναζητήσει επιστημονική εξήγηση. Η τριβή είναι ένα τρομερά περίπλοκο πρόβλημα ακόμα κι αν συνειδητοποιήσετε ότι η υγρή άμμος είναι πιο σκληρή – όπως σε ένα κάστρο με άμμο, δεν μπορείτε να χτίσετε σε στεγνή άμμο – οι συνέπειες αυτού για την τριβή είναι δύσκολο να προβλεφθούν», πρόσθεσε.

Είπε ότι το πείραμα όχι μόνο έλυσε «το αιγυπτιακό μυστήριο, αλλά δείχνει επίσης, ενδιαφέροντα στοιχεία, όπως ότι η ακαμψία της άμμου σχετίζεται άμεσα με τη δύναμη τριβής».

«Δείχνουμε πειραματικά ότι η τριβή ολίσθησης στην άμμο μειώνεται σημαντικά με την προσθήκη λίγου —αλλά όχι πολύ— νερού», αναφέρει η μελέτη.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ