Σαλάτα με καρπούζι φέτα και δυόσμο


Το καλοκαίρι είναι η εποχή της φρεσκάδας και των έντονων γεύσεων. Όταν η θερμοκρασία ανεβαίνει, όλοι αναζητούμε ελαφριά και δροσιστικά γεύματα που θα μας κρατήσουν ενεργούς και ευδιάθετους. Μια από τις πιο αγαπημένες επιλογές για το καλοκαίρι είναι η σαλάτα με καρπούζι, φέτα και δυόσμο. Αυτή η σαλάτα είναι μια πραγματική έκρηξη δροσιάς και γεύσεων που θα ικανοποιήσει τις αισθήσεις σας. Είναι ιδανική για ένα γρήγορο γεύμα, ως συνοδευτικό σε ένα μπάρμπεκιου ή ακόμη και ως κύριο πιάτο.

Υλικά για τη σαλάτα με καρπούζι φέτα και δυόσμο

  • 4 φέτες καρπούζι, χωρίς κουκούτσια και κομμένες σε κύβους
  • 200 γρ. φέτα, κομμένη σε κύβους
  • 1 μικρό κόκκινο κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 1 αγγούρι, κομμένο σε φέτες
  • Φρέσκα φύλλα δυόσμου
  • Χυμό από 1 λάιμ
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • Αλάτι και πιπέρι κατά προτίμηση

Οδηγίες

  • Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε τους κύβους καρπουζιού, τη φέτα, το κόκκινο κρεμμύδι και το αγγούρι.
  • Προσθέστε τα φρέσκα φύλλα δυόσμου.
  • Σε ένα μικρό μπολ, ανακατέψτε το χυμό λάιμ με το ελαιόλαδο, και αλατοπιπερώστε κατά προτίμηση.
  • Περιχύστε το ντρέσινγκ πάνω από τη σαλάτα και ανακατέψτε απαλά να αναμειχθούν τα υλικά.
  • Σερβίρετε αμέσως για να διατηρηθεί η φρεσκάδα των υλικών.

Απολαύστε αυτή την υπέροχη, δροσερή σαλάτα, που θα σας χαρίσει ενέργεια και ευεξία τις ζεστές καλοκαιρινές ημέρες!


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ