Κυριάκος Μητσοτάκης: Η εισήγηση του πρωθυπουργού πριν από λίγο στο υπουργικό συμβούλιο


Σε εξέλιξη βρίσκεται η συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου που άρχισε πριν από λίγο με την εισήγηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Η ατζέντα του υπουργικού συμβουλίου

  • Απορροφήσεις και πέμπτο αίτημα πληρωμής για το ταμείο ανάκαμψης
  • Επιτάχυνση διαδικασιών προσλήψεων από το ΑΣΕΠ
  • Προτεραιότητες για ανθεκτικές υποδομές και βιώσιμες μεταφορές
  • Καθαρισμός οικοπέδων, μέτρα πρόληψης και αντιμετώπισης πυρκαγιών



Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στις πυρκαγιές που δοκιμάζουν τη χώρα, τόνισε πως τα δύσκολα είναι μπροστά μας, αλλά διαβεβαίωσε ότι το κράτος είναι έτοιμο να ανταποκριθεί. Ευχαρίστησε τα στελέχη της πρώτης γραμμής για τις προσπάθειες που κατέβαλαν στις χθεσινές πυρκαγιές και επισήμανε τη βελτίωση στον συντονισμό και τη χρήση τεχνολογίας όπως τα drones.

Τα βασικά σημεία της τοποθέτησης του πρωθυπουργού περιλαμβάνουν:

  1. Ευχαριστίες στα στελέχη πρώτης γραμμής: Ο πρωθυπουργός εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του για τη δουλειά των στελεχών και αναγνώρισε τη βελτίωση στον συντονισμό και την άμεση επέμβαση των δυνάμεων πυρόσβεσης.
  2. Παράταση της προθεσμίας καθαρισμού οικοπέδων: Ανακοινώθηκε παράταση 15 ημερών για τον καθαρισμό των οικοπέδων, με στόχο την πρόληψη πυρκαγιών.
  3. Ταμείο Ανάκαμψης: Στη συνεδρίαση θα συζητηθεί η πρόοδος των έργων που χρηματοδοτούνται από το Ταμείο Ανάκαμψης. Τονίστηκε η σημασία της απορρόφησης των πόρων του ταμείου για την ανάπτυξη και τη βελτίωση των υποδομών.
  4. Βελτίωση των διαδικασιών διορισμών στο Δημόσιο: Προτάθηκαν παρεμβάσεις για την επιτάχυνση των διορισμών και την εξάλειψη γραφειοκρατικών εμποδίων. Οι διαδικασίες θα γίνουν πιο σύντομες και διαφανείς, με έλεγχο των δικαιολογητικών ψηφιακά.

Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε τη σημασία της συνεργασίας όλων των υπηρεσιών και της συμμετοχής των πολιτών για την αποτελεσματική αντιμετώπιση των πυρκαγιών και άλλων προκλήσεων. Επίσης, τόνισε την ανάγκη για τη συνεχιζόμενη προσπάθεια απορρόφησης των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης για να εξασφαλιστεί η ανάπτυξη και η ευημερία της χώρας.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ