Φωτιά στη Σταμάτα: Καταγγελία για εμπρηστή με στολή πυροσβέστη – Ενεργά μέτωπα σε Ζάκυνθο και Δίστομο


Η τελευταία ημέρα του Ιουνίου αναδείχθηκε ως η πιο δύσκολη του φετινού καλοκαιριού, καθώς οι πυροσβέστες αντιμετώπισαν μεγάλης έκτασης πυρκαγιές σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας. Ενώ οι φωτιές στη Σταμάτα και στην Κερατέα έχουν τεθεί υπό έλεγχο, οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής παραμένουν σε ετοιμότητα για πιθανές αναζωπυρώσεις. Παράλληλα, μεγάλες πυρκαγιές συνεχίζουν να καίνε στη Ζάκυνθο και στο Δίστομο, με τους πυροσβέστες να δίνουν σκληρή μάχη για τον έλεγχό τους.

Κερατέα: Εκτεταμένες ζημιές και εκκενώσεις

Στην Κερατέα, η πυρκαγιά που ξέσπασε λίγο πριν το μεσημέρι της Κυριακής κατέστρεψε πολλά σπίτια και οδήγησε στην εκκένωση έξι οικισμών. Οι Αρχές προχώρησαν σε 52 απεγκλωβισμούς κατοίκων, ενώ η φωτιά έχει τεθεί υπό έλεγχο χάρη στις προσπάθειες 138 πυροσβεστών με τη συνδρομή 39 οχημάτων. Παρά την ύφεση της φωτιάς, οι δυνάμεις παραμένουν σε επιφυλακή για πιθανές αναζωπυρώσεις.

Σταμάτα: Καταγγελίες για εμπρησμό

Η φωτιά στη Σταμάτα τέθηκε υπό έλεγχο μετά από τεράστιες προσπάθειες των επίγειων δυνάμεων και την καθοριστική συνεισφορά εναέριων μέσων. Η φωτιά κατέκαψε δασική έκταση τεσσάρων χιλιομέτρων, προκαλώντας τον θάνατο ενός ανθρώπου από ανακοπή και τον τραυματισμό ενός άλλου. Σοβαρές καταγγελίες για εμπρησμό έχουν καταγραφεί, με μάρτυρες να αναφέρουν ότι είδαν έναν άνδρα ντυμένο ως πυροσβέστη να πετά γκαζάκια.

Ζάκυνθος και Δίστομο: Συνεχιζόμενες οι μάχες με τις φλόγες

Στη Ζάκυνθο, η φωτιά καίει σε δασική έκταση στην περιοχή Αγίας Μαρίνας. Παρά τη δυσκολία του εδάφους, οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής συνεχίζουν να επιχειρούν με 14 οχήματα και 30 άνδρες. Στο Δίστομο, οι πυροσβέστες έχουν περιορίσει τη φωτιά, που έκαψε δασική έκταση βορειανατολικά της περιοχής.

Λουτράκι Κορινθίας και Ριτσώνα: Υπό έλεγχο η φωτιά

Υπό έλεγχο τέθηκε η φωτιά στο Λουτράκι Κορινθίας, με τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής να επιχειρούν αποτελεσματικά. Αντίστοιχα, στη Ριτσώνα, η φωτιά κατέκαψε εργοστάσιο, προκαλώντας αποπνικτική ατμόσφαιρα, αλλά πλέον δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο.

Πολιτική Προστασία: Οι επικίνδυνοι άνεμοι και η ετοιμότητα των αρχών

Σήμερα, Δευτέρα 1 Ιουλίου, οι άνεμοι θα είναι ισχυροί, φτάνοντας τα 7 μποφόρ σε κάποιες περιοχές, θέτοντας την Κρήτη σε κατάσταση red code. Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έχει ενημερώσει όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες για αυξημένη ετοιμότητα.

Η αρωγή των εθελοντών

Η συνδρομή εθελοντών και εθελοντικών οχημάτων ήταν καθοριστική, με υδροφόρες και μηχανήματα έργου από την Περιφέρεια Αττικής και το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας να συμβάλλουν στο έργο της κατάσβεσης.

Παρά την αντιμετώπιση των μεγάλων πυρκαγιών, η κατάσταση παραμένει κρίσιμη με τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής και τους εθελοντές να βρίσκονται σε συνεχή ετοιμότητα για την προστασία των δασών και των κατοίκων από τις πυρκαγιές.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ