Τελειώνουν πριν καλά καλά ξεκινήσουν τα drones στους πολέμους;


Εξηγεί ο επικεφαλής του γαλλικού στρατού πως τα drones δεν αναμένεται να…μακροημερεύσουν 

Τα μικρά μη επανδρωμένα αεροσκάφη θα χάσουν σύντομα το πλεονέκτημα μάχης, λέει ο επικεφαλής του γαλλικού στρατού, ωθώντας προς την…αποστρατεία το όπλο εκείνο, το οποίο εσχάτως εξελίχθηκε σε game changer στις πολεμικές συρράξεις ανά την υφήλιο.

«Το πλεονέκτημα που απολαμβάνουν τώρα τα μικρά εναέρια μη επανδρωμένα αεροσκάφη στα πεδία μάχης, μεταξύ άλλων στην Ουκρανία, δεν είναι παρά “μια στιγμή στην ιστορία”», δήλωσε ο αρχηγός του γαλλικού στρατού στρατηγός Πιερ Σιλ στην αμυντική έκθεση Eurosatory στο Παρίσι.

Ενώ τα συστήματα κατά των μη επανδρωμένων αεροσκαφών υστερούν και «αφήνουν τον ουρανό ανοιχτό σε πράγματα που έχουν συναρμολογηθεί αλλά είναι εξαιρετικά εύθραυστα», αναπτύσσονται αντίμετρα, δήλωσε ο Schill στους δημοσιογράφους κατά τη διάρκεια μιας περιήγησης στο περίπτερο του γαλλικού στρατού στην έκθεση στις 19 Ιουνίου. Ήδη σήμερα, το 75% των μη επανδρωμένων αεροσκαφών στο πεδίο της μάχης στην Ουκρανία έχει χαθεί από τον ηλεκτρονικό πόλεμο, είπε ο στρατηγός.

«Η ζωή της ατιμωρησίας των μικρών, πολύ απλών drones πάνω από το πεδίο της μάχης είναι ένα στιγμιότυπο στο χρόνο», δήλωσε ο Schill. «Αυτή τη στιγμή γίνεται αντικείμενο εκμετάλλευσης, αυτό είναι ξεκάθαρο και πρέπει να προστατευτούμε. Σήμερα, το σπαθί, με την έννοια του εναέριου μη επανδρωμένου αεροσκάφους, είναι ισχυρό, πιο ισχυρό από την ασπίδα. Η ασπίδα θα αυξηθεί».

Δεκάδες αντι-drones συστήματα

Στη φετινή έκδοση του Eurosatory παρουσιάστηκαν δεκάδες συστήματα κατά των drones,. Ο Schill δήλωσε ότι τα οχήματα του προγράμματος συνεργατικής μάχης Scorpion της Γαλλίας θα είναι όλα συστήματα κατά των drones σε δύο χρόνια, συνδέοντας την ικανότητά τους για ανίχνευση με πυργίσκους που μπορούν να εκτοξεύσουν έναν πύραυλο ή μια χειροβομβίδα εκτόξευσης 40 χιλιοστών.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ