«Βρείτε μου αντίπαλο και πάμε» – Εισηγήσεις σε Κασσελάκη για προσφυγή στην κομματική βάση


Ηλεκτρισμένη η ατμόσφαιρα στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ – Τι ισχυρίζονται και με τι διαφωνούν τα πρόσωπα που στηρίζουν τη νέα ηγεσία του κόμματος

Εισηγήσεις για «καθαρή λύση» εδώ και τώρα, με προσφυγή στην κομματική βάση και τη λαϊκή ετυμηγορία, προκειμένου να σταματήσει η εσωκομματική αμφισβήτηση, δέχεται από συνεργάτες του ο Στέφανος Κασσελάκης. Όλα αυτά, στον απόηχο του κειμένου των «87» στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ και μετά την ολομέτωπη επίθεση, με χτυπήματα κάτω από τη μέση που εξαπέλυσε προς τον Αλέξη Τσίπρα.

Με την κατάσταση στην Κουμουνδούρου να μοιάζει εκτός ελέγχου, πρόσωπα που στηρίζουν τη νέα ηγεσία, θεωρούν ότι θα πρέπει αυτή η σκέψη να βρίσκεται πάνω στο τραπέζι – αν και με αυτή την άποψη διαφωνούν αρκετά από τα κορυφαία στελέχη που βρίσκονται στον πυρήνα της νέας ηγεσίας.

«Βρείτε μου αντίπαλο και πάμε», μέρος δεύτερο

Στο στρατόπεδο Κασσελάκη, υπάρχει μεγάλος προβληματισμός για τις εξελίξεις των τελευταίων ημερών. Ακόμα και οι πιο διαλλακτικοί συνεργάτες του προέδρου του κόμματος, θεωρούν ότι, πλέον, δεν μπορεί να επέλθει συμβιβασμός ανάμεσα στις αντιμαχόμενες πλευρές. Επομένως, αργά ή γρήγορα, θα επέλθει μια ακόμα διάσπαση.

Υπό αυτό το πρίσμα, πιστεύουν ακράδαντα πως δεν μπορεί η αμφισβήτηση της ηγεσίας να τραβήξει μέχρι το φθινόπωρο, οπότε και θα πραγματοποιηθεί το Συνέδριο. Γι αυτό και εισηγούνται στον Στέφανο Κασσελάκη να μην ανεχθεί άλλο αυτή την κατάσταση και να προσφύγει στη βάση του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς θεωρούν ότι εκεί βρίσκεται η δύναμη του.

Για να ενισχύσουν την επιχειρηματολογία τους, βάζουν στη συζήτηση και το γεγονός πως στην παρούσα φάση, η εσωκομματική αντιπολίτευση, δεν είναι συγκροτημένη ομάδα. Με εξαίρεση την «Φρουρά Τσίπρα», οι υπόλοιποι που υπογράφουν το κείμενο των «87» εντάσσονται σε άλλες ομάδες, ενώ αρκετοί εξ αυτών δεν αμφισβητούν τον Στέφανο Κασσελάκη, σε καμία περίπτωση.

Έτσι, λένε, οι αντίπαλοι τους δεν θα έχουν τον απαιτούμενο χρόνο να οργανωθούν καλύτερα, να κινητοποιήσουν τον απογοητευμένο κόσμο που έχει απομακρυνθεί από το κόμμα και να εμφανιστούν με αξιώσεις στην προσυνεδριακή διαδικασία και το εν τέλει στο ίδιο το Συνέδριο.

Το αν θα τους ακούσει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, είναι μια άλλη ιστορία. Υπενθυμίζουν, με νόημα, πως στις παρεμβάσεις που έχει πραγματοποιήσει την τελευταία εβδομάδα, έχει πολλαπλώς στην αναφερθεί στην κρίση των μελών του κόμματος, αλλά και στην πιθανότητα να αποχωρήσει από την ηγεσία – αν χρειαστεί να συγκρουστεί με τα δήθεν συμφέροντα που τον πολεμούν.

Αρνητικοί οι «σκληροί»

Από την άλλη πλευρά, την άποψη αυτή δεν τη βλέπουν με καλό μάτι, αρκετοί εκ των στενότερων συνεργατών του Στέφανου Κασσελάκη, θεωρούν ότι μια τέτοια κίνηση δεν είναι σωστή.

Αφενός, διότι πιστεύουν ότι το πρόσφατο Συνέδριο έλυσε το ζήτημα της ηγεσίας. Αφετέρου, γιατί φοβούνται ότι με τις συνεχείς εκλογικές αναμετρήσεις των τελευταίων 14 μηνών, υπάρχει στα μέλη, τους ψηφοφόρους και τους φίλους του ΣΥΡΙΖΑ, μια λογική εκλογική κόπωση. Ωστόσο, αντιλαμβάνονται πλήρως την ανάγκη να κλείσει ο κύκλος της εσωστρέφειας και της αμφισβήτησης.

Γι’ αυτό και επεξεργάζονται άλλες λύσεις, ακόμα και σκληρά συγκρουσιακές -αν χρειαστεί-, αλλά εμφανίζονται αρνητικοί στο ενδεχόμενο να στηθούν νέες κάλπες.

Η «Φρουρά Τσίπρα» στις επάλξεις

Το σενάριο του εκλογικού από την πλευρά της ηγεσίας, το γνωρίζουν και τα στελέχη που απαρτίζουν τη «Φρουρά Τσίπρα». Μάλιστα, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι βρίσκονται με το «όπλο παρά πόδα», περιμένοντας να δουν το τι θα πράξουν οι «νεοπροεδρικοί».

Πάντως, στελέχη που ανήκουν στην ομάδα, αφήνουν να εννοηθεί πως θα σηκώσουν το «γάντι» σε περίπτωση που ακούσουν κάτι αντίστοιχο με εκείνο το «βρείτε μου αντίπαλο και πάμε», που είχε εκστομίσει ο Στέφανος Κασσελάκη, τον Φεβρουάριο, στο Συνέδριο.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ