Ο «έρωτας» των Κινέζων με την μητέρα του Έλον Μασκ – Ποια είναι η 76χρονη που κάνει θραύση


Ένα από τα ισχυρά χαρτιά του εκκεντρικού μεγιστάνα και μεγαλοεπιχειρηματία΄Ελον Μασκ είναι η 76χρονη μητέρα του, Μέι που είναι ιδιαίτερα δημοφιλής στην Κίνα

Όσο ο Έλον Μασκ αντιμετωπίζει τεράστια προβλήματα με τις επιχειρήσεις του στην Κίνα, η μητέρα του απολαμβάνει τεράστιας δημοφιλίας και απήχησης. Αυτό αναφέρει τουλάχιστον η εφημερίδα Wall Street Journal, επικαλούμενη την αυτοβιογραφία της με τίτλο «A Woman Makes A Plan» (Μία γυναίκα συλλαμβάνει ένα σχέδιο). Στην Κίνα το βιβλίο βρίσκεται στην κορυφή των ευπώλητων, η κυβέρνηση της χώρας την επαινεί ενώ πλήθη πολιτών συρρέουν, κάθε φορά που η Μέϊ Μασκ εμφανίζεται και το παρουσιάζει.

Με τα εντυπωσιακά γκρίζα μαλλιά και το παράστημά της, το πρώην μοντέλλο προκαλεί θαυμασμό για πολλούς λόγους: την τολμηρή της εμφάνιση, το σθένος της, τη ακατάβλητη μαχητικότητά της, την ενδιαφέρουσα ζωή της και, φυσικά, το ότι γαλούχησε έναν από τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο. Δεν είναι τυχαίο λοιπόν που η Μέϊ Μασκ λαμβάνει αιτήματα από τις κινεζικές εταιρείες να παρουσιάσει τα προϊόντα τους, από κινητά τηλέφωνα έως συσκευές μετάφρασης σε σχήμα στυλό.

Τον Μάϊο μια φωτογραφία της με μία ζώνη μασάζ στην κινεζική έκδοση του Instagram είχε προκαλέσει μεγάλο θόρυβο. Περισσότερες από 140.000 τεμάχια της συσκευής των 200 δολαρίων πουλήθηκαν σε χρόνο-ρεκόρ, ενώ πολλοί ινφλουένσερ και διάσημοι, ανέβασαν βίντεο, φορώντας την. Πολλοί σχολίασαν μάλιστα στις σχετικές λεζάντες «Έχω το ίδιο προϊόν με τη μαμά του Έλον Μασκ».

Ο κινεζικός στρατός κατακρίνει τις δραστηριότητες του Ελον Μασκ, ο οποίος με τους δικούς τους δορυφόρους Starlink της SpaceX, υποστηρίζει τις ΗΠΑ και απευθύνει έκκληση στους αμερικανικούς ομίλους να «μην βοηθήσουν έναν κακό να κάνει το κακό». Οι πωλήσεις ηλεκτρικών οχημάτων της Tesla έχουν μειωθεί δραστικά στη χώρα. Και ο ίδιος ο Ελον Μασκ χρειάστηκε να ταξιδέψει πρόσφατα στο Πεκίνο για να λάβει έγκριση από τις τοπικές Αρχές για τα πλάνα του στην αυτόνομη οδήγηση.

Αμέσως μετά μετέβη στη χώρα, η Μέϊ Μασκ, ως κατά κάποιον τρόπο «πρέσβειρα της Tesla», προσδίδοντας το δικό της κύρος. Μητέρα και γιος μάλιστα φαίνεται να είναι κοντά. Δημοσιοποιεί διαρκώς τα δικά της επιτεύγματα, την αποκαλεί «ηρωίδα του» και κάνει συχνές αναφορές στο πρόσωπό της.

Στη Γιορτή της Μητέρας δημοσίευσε εκπληκτικές φωτογραφίες από μια πολυκατοικία της Σαγκάης με θέα τον ορίζοντα της πόλης. Η μία απεικόνιζε ένα μπουκέτο με τριαντάφυλλα που είχε δωρίσει ο Έλον στην μητέρα του.

Γεννημένη το 1948, έκανε καριέρα στο μόντελινγκ και έφθασε μέχρι τον τελικό για την ανάδειξη της Μις Νότια Αφρική. Η Μέϊ Μασκ έχει τρία παιδιά μαζί τον Ελον, την Κίμπαλ, που βρίσκεται στη διοίκηση της Tesla και της SpaceX, και τη σκηνοθέτιδα Τόσκα. Πέρασε δια πυρός και σιδήρου ως νέα μητέρα λόγω ενδοοικογενειακής βίας και διαζυγίου, αλλά στάθηκε στα πόδια της, απέκτησε δυο μεταπτυχιακά και θεωρείται αναγνωρισμένη διαιτολόγος, όπως αναφέρει η WSJ.

Η ίδια περιγράφει τον εαυτό της ως εργατική, ειλικρινή και διασκεδαστική. «Μου αρέσει να είμαι γυναίκα», είπε, εν κατακλείδι, με αυτοπεποίθηση. «Με εκτιμούν τις περισσότερες φορές».


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ