Ο τυφώνας Μπέριλ, ο πρώτος μεγάλος του 2024, αναβαθμίζεται σε κατηγορία 4


Είναι σπάνιο να εμφανιστεί ένας μεγάλος τυφώνας τόσο στις αρχές του έτους όσο τον Ιούνιο

«Απειλητικούς» ανέμους στα Windward Islands της Καραϊβικής φέρνει ο τυφώνας Beryl που έχει μετατραπεί σε πολύ επικίνδυνη καταιγίδα κατηγορίας 3 στον Ατλαντικό Ωκεανό και αναμένεται να ενισχυθεί περαιτέρω τη Δευτέρα σε τυφώνα κατηγορίας 4, σύμφωνα με το Εθνικό Κέντρο Τυφώνων των ΗΠΑ (NHC).

Ο πρώτος τυφώνας της σεζόν του 2024 εντοπίστηκε περίπου 675 χλμ ανατολικά-νοτιοανατολικά των Μπαρμπάντος το πρωί της Κυριακής, με ανέμους ταχύτητας 155 χλμ/ώρα.

Προειδοποιήσεις για τυφώνα έχουν εκδοθεί στα Μπαρμπάντος, την Αγία Λουκία, τον Άγιο Βικέντιο και τα Νησιά Γρεναδίνες, τη Γρενάδα και το Τομπάγκο. Το NHC προειδοποίησε αυτά τα νησιά να προετοιμαστούν για έως και 15 εκατοστά βροχής. Επίσης προειδοποίησε ότι ο Beryl θα ανέβαζε τα επίπεδα του νερού έως και 2,74 μέτρα πάνω από τα κανονικά επίπεδα παλίρροιας.

Είναι ασυνήθιστος ένας μεγάλος τυφώνας να σχηματίζεται τόσο νωρίς στη σεζόν, που εκτείνεται από την 1η Ιουνίου έως τις 30 Νοεμβρίου. Εάν ο Beryl γίνει τυφώνας κατηγορίας 4 όπως αναμένεται, θα είναι ο πρώτος τέτοιος τυφώνας που έχει καταγραφεί, σύμφωνα με το NHC, νικώντας τον τυφώνα Ντένις, ο οποίος έγινε Κατηγορία 4 στις 8 Ιουλίου 2005.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ