Κέβιν Κόστνερ: «Φτιάχνω ταινίες για άνδρες με δυναμικές γυναίκες ηρωΐδες»


Η νέα ταινία του Κέβιν Κόστνερ, το γουέστερν «Horizon: Ενα αμερικανικό έπος-Μέρος 1ο», έκανε πρεμιέρα στις κινηματογραφικές αίθουσες αλλά τα νέα από το box office δεν είναι ενθαρρυντικά

«Γυρίζω ταινίες για τους άνδρες. Αλλά δεν πρόκειται να ξεκινήσω μια ταινία αν δεν έχω δυνατές γυναίκες ηρωΐδες. Και κάπως έτσι έχω πορευτεί στην καριέρα μου», λέει ο Κέβιν Κόστνερ που μόλις έκανε πρεμιέρα η νέα του ταινία στις κινηματογραφικές αίθουσες, το «Horizon: Ένα αμερικανικό έπος-Μέρος 1ο», η αφετηρία μιας γουέστερν τετραλογίας που θα εκτεθεί στη μεγάλη οθόνη στους επόμενους μήνες με το δεύτερο μέρος να κάνει πρεμιέρα στα μέσα Αυγούστου.

Τα νέα από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού, βέβαια δεν είναι και τόσο καλά για το άνοιγμα της πρώτης ταινίας καθώς οι εκτιμήσεις δείχνουν ότι δεν πρόκειται να ξεπεράσει τα 12 εκατ. δολάρια σε εισπράξεις. Αν επιβεβαιωθεί αυτό, θα είναι καταστροφικό για την παράτολμη πρωτοβουλία του Κόστνερ να σκηνοθετήσει, να πρωταγωνιστήσει και κυρίως, να χρηματοδοτήσει τη σειρά βάζοντας το χέρι στη δική του τσέπη. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο αμερικανός σταρ διέθεσε 38 εκατ. δολάρια από τη δική του περιουσία για να χρηματοδοτήσει τις ταινίες του, ενώ κατά άλλους αυτό το ποσό φτάνει τα 50 εκατ. δολάρια.

Ο Κόστνερ βραβεύτηκε με Όσκαρ σκηνοθεσίας το 1991 με το «Χορεύοντας με τους λύκους» και στη συνέχεια σκηνοθέτησε δύο ακόμα ταινίες, το «Ανάμεσα σε δύο κόσμους» (1998) και το «Ο άγραφος νόμος της Δύσης» (2003). Από τότε αφοσιώθηκε στην υποκριτική και την παραγωγή ταινιών και τηλεοπτικών σειρών, μέχρι που αποφάσισε ότι για το «Horizon» πρέπει να επιστρέψει στην καρέκλα του σκηνοθέτη. «Μερικές φορές έχεις τις αμφιβολίες σου αν μπορείς ακόμα κάνεις ποδήλατο αλλά αυτό που ήξερα ήταν ότι πίστευα τόσο πολύ σε αυτή την ιστορία που ένιωθα ότι εγώ ήμουν εκείνος που έπρεπε να τη σκηνοθετήσω», λέει ο ηθοποιός και προσθέτει: «είμαι σίγουρος ότι υπάρχουν άνθρωποι πολύ πιο ταλαντούχοι από εμένα και σκηνοθέτες που ξέρουν να χειρίζονται την κάμερα. Αλλά πιστεύω πολύ σε αυτή την ιστορία».

Όσον αφορά στις γυναίκες στις ταινίες του, ο ηθοποιός υπογράμμισε ότι «κάθε φορά που γράφω μια ιστορία ψάχνω τη γυναίκα που καθοδηγεί τη δράση. Μου φαίνεται πολύ εύκολο να το κάνω αυτό. Δεν μπορώ να φτιάξω μια σκηνή που να μην περιλαμβάνει γυναίκες ή μια νέα κοπέλα που να την έχει μεγαλώσει μια δυναμική γυναίκα». Παράλληλα, εκθείασε την πρωταγωνίστρια του «Horizon», Σιένα Μίλερ, που σύμφωνα με τον ίδιο, «έδωσε ζωή στους ήρωες της ταινίας με τις φωτεινές υποκριτικές ικανότητές της».

Kλείνοντας ευχαρίστησε «τις γυναίκες που έφεραν στις αίθουσες τους άνδρες τους για να δουν την ταινία. Γουέστερν ήταν στην τελική».


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ