Coldplay: Ξεσήκωσαν το Glastonbury για πέμπτη φορά στην καριέρα τους


Μια σπουδαία συναυλία έδωσαν και πάλι οι Coldplay στο φεστιβάλ Glastonbury

Μια ακόμα εξωπραγματική εμφάνιση πραγματοποίησαν οι Coldplay το βράδυ του Σαββάτου στο φεστιβάλ Glastonbury στην Αγγλία. Ήταν η πέμπτη φορά στην καριέρα τους που ο Κρις Μάρτιν και η παρέα του ήταν επικεφαλής στο φημισμένο φεστιβάλ, «έμοιαζε σαν αυτό να είναι η δουλειά για την οποία προορίζονταν σε αυτό τον κόσμο», όπως γράφει χαρακτηριστικά ο Guardian. Πυροτεχνήματα και κομφετί εκτοξεύονταν σε κάθε ρεφρέν και όχι μόνο στις κορυφώσεις της συναυλίας, ενώ οι εκλεκτοί καλεσμένοι πηγαινοέρχονταν στη σκηνή σχεδόν διαρκώς.

Το συγκρότημα ασφαλώς δεν ξέχασε να ερμηνεύσει όλες τις μεγάλες επιτυχίες του, όπως τα «Yellow», «Clocks», «Adventure of a Lifetime», «The Scientist», «Paradise», «Viva La Vida», «Higher Power», ενώ το «Sparks» από το ντεμπούτο τους άλμπουμ, «Parachutes», παίχτηκε ακουστικά. «Είναι το αντίστοιχο των συναυλιών της περιοδείας Zoo TV των U2 για τον 21ο αιώνα, χωρίς όμως τα έμμεσα και άμεσα πολιτικά σχόλια πέρι ΜΜΕ και της σχέσης τέχνης-εμπορίου», σχολιάζει ο Guardian.

Η εφημερίδα υποστηρίζει ότι ο εφοδιασμός του κοινού με τα βραχιολάκια που ανασβοβήνουν, που συμβαίνει σε κάθε εμφάνιση των Coldplay, είναι η καλύτερη ιδέα που είχε ποτέ κανείς για τις συναυλίες μεγάλου μεγέθους, μαζί με τις γιγαντοοθόνες δίπλα από τη σκηνή.

Στο τελευταίο μέρος της συναυλίας ο Κρις Μάρτιν χρησιμοποιούσε τις κάμερες που έδειχναν το κοινό και αυτοσχεδίαζε με τραγούδια αφιερωμένα στο εκάστοτε πρόσωπο που αυτές σημάδευαν, ενώ για το φινάλε έφερε τον ηθοποιό Μάικλ Τζ. Φοξ στη σκηνή και ερμήνευσε το «Fix you», παρέα φυσικά με τους δεκάδες χιλιάδες θαυμαστές τους που έδωσαν το παρών. Οι κάμερες σημάδευσαν τότε τον δακρυσμένο ντράμερ του γκρουπ, Γουίλ Τσάμπιον. «Ακόμα κι αν δεν συγκινηθήκατε από αυτή τη συναυλία, δεν πρόκειται να την ξεχάσετε εύκολα», καταλήγει η ανταπόκριση της εφημερίδας.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ