Φωτιά στην Πάρνηθα: Η στιγμή που ξέσπασε η πυρκαγιά – Φωτογραφία ντοκουμέντο


Στο «φως» ήρθε εικόνα – ντοκουμέντο από τη στιγμή που άρχισε η μεγάλη φωτιά που σημειώθηκε νωρίτερα σήμερα (29/06) στο Κατσιμίδι της Πάρνηθας

Φωτογραφία – ντοκουμέντο από το χρονικό σημείο έναρξης της μεγάλης πυρκαγιάς στο Κατσιμίδι της Πάρνηθας έφερε στη δημοσιότητα το OPEN.

Λίγο μετά τις 18:00, η φωτιά που «ξέσπασε» το μεσημέρι, τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο, χωρίς ενεργή εστία, όπως γνωστοποίησε ο Υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας. Ωστόσο, οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής θα συνεχίσουν την προσπάθεια, καθώς οι άνεμοι που πνέουν, ξεπερνούν τα 7 μποφόρ.



Η σημασία της πρόληψης και ο κρίσιμος ρόλος των drones

Αυτό που έκανε τη διαφορά σε αντίθεση με τα προηγούμενα χρόνια στην αντιμετώπιση των πυρκαγιών, ήταν η πρόληψη. Συγκεκριμένα, όλες οι δεξαμενές στην περιοχή ήταν γεμάτες με νερό (κάτι που δεν συνέβη τα προηγούμενα χρόνια), με αποτέλεσμα ο ανεφοδιασμός να πραγματοποιηθεί μέσα σε μόλις μερικά λεπτά.

«Αλαλούμ» με τις αναφορές περί έκρηξης

Αυτό που παραμένει άγνωστο, ωστόσο, είναι από πού άρχισε η μεγάλη φωτιά. Μάρτυρες αναφέρουν πως άκουσαν έκρηξη από πυλώνα του ΔΕΔΔΗΕ, όμως, ο φορέας διαχείρισης διαψεύδει κατηγορηματικά αυτόν τον ισχυρισμό. Απαντήσεις αναμένονται από το κλιμάκιο της Πυροσβεστικής που έχει αναλάβει την πλήρη διελεύκανση της υπόθεσης.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ