Νέα στοιχεία για την υπόθεση του θανάτου του Νικόλα Ντουρτουρέκα


Με νέα στοιχεία που απαιτούν άμεση εξέταση, επανέρχεται ο πατέρας του αδικοχαμένου φοιτητή Νικόλα Ντουρτουρέκα, ο οποίος βρέθηκε κρεμασμένος και δεμένος πισθάγκωνα στο σπίτι του στα Σπάτα. Αν και ο θάνατος του Νικόλα χαρακτηρίστηκε εξαιρετικά πρώιμα από την Αστυνομία ως αυτοκτονία, ο πατέρας του επιμένει να αναδεικνύει στοιχεία που υποδεικνύουν άλλες πιθανότητες και ζητά επιτάχυνση των απαραίτητων διαδικασιών.

Τα νέα στοιχεία που βλέπουν το φως της δημοσιότητας

Ιδιαίτερη βαρύτητα φέρει η έκθεση της εργαστηριακής πραγματογνωμοσύνης της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών, που αναφέρει την ύπαρξη διαφορετικής γραφής στις χειρόγραφες σημειώσεις του Νικόλα. Η ανακάλυψη αυτή εντοπίστηκε στο ημερολόγιο του φοιτητή, το οποίο αποκάλυψε η εκπομπή «Φως στο Τούνελ».

Ο πατέρας, παρά την αίτησή του για τον διορισμό της δικαστικής γραφολόγου Μάγδας Καμπούρη ως τεχνικής συμβούλου, αναφέρει ότι η διαδικασία έχει παγώσει. Η εξέταση των σημειώσεων δεν είναι δυνατή καθώς τα αποδεικτικά στοιχεία φυλάσσονται στο Α.Τ. Σπάτων και δεν είναι προσβάσιμα. Ο πατέρας ζητά άμεση εισαγγελική παραγγελία ώστε να επιτραπεί η εξέταση του υλικού.

Περιμένουν να «μιλήσει» το κινητό τηλέφωνο

Ένα κρίσιμο στοιχείο στην υπόθεση είναι το κινητό τηλέφωνο του Νικόλα, που παραδόθηκε στην Αστυνομία από τη μητέρα του πέντε ημέρες μετά το τραγικό συμβάν. Παρά τη σημασία του, δεν έχει χαρακτηριστεί ως πειστήριο και δεν περιλαμβάνεται στη δικογραφία. Ο πατέρας ζητά την επίσπευση της διαδικασίας άρσης του απορρήτου των τηλεπικοινωνιών, καθώς πιστεύει ότι η καθυστέρηση μπορεί να οδηγήσει στην απώλεια πολύτιμων στοιχείων.

Παραλείψεις και αναπαράσταση

Στην αναφορά του, ο πατέρας επισημαίνει τις παραλείψεις της προανακριτικής διαδικασίας και ζητά να κληθούν να καταθέσουν η μητέρα, ο αδελφός του Νικόλα, η γιαγιά του και ο πρώην σύντροφος της μητέρας. Θεωρεί ότι οι μαρτυρίες τους είναι κρίσιμες για την υπόθεση. Επίσης, ζητά να γίνει αναπαράσταση του σκηνικού του απαγχονισμού παρουσία ειδικού ιατροδικαστή και του τεχνικού συμβούλου της οικογένειας.

Εικονογραφήσεις και ημερολόγιο

Σημαντικά στοιχεία αποτελούν και οι εικονογραφήσεις που βρέθηκαν στο ημερολόγιο του Νικόλα, οι οποίες δείχνουν άγχος, φόβο και αγωνία. Οι ειδικοί πιστεύουν ότι τα σχέδια μπορεί να αποτυπώνουν σημαντικά γεγονότα για την υπόθεση. Επιπλέον, αποσπάσματα από το ημερολόγιο του Νικόλα, μεταφρασμένα από την αγγλική, κατατέθηκαν στις εισαγγελικές αρχές και αποκαλύπτουν την έντονη και πιεστική σχέση του με τη μητέρα του.

Ο τραγικός πατέρας συνεχίζει να αγωνίζεται για να διαλευκανθεί η υπόθεση του θανάτου του γιου του. Με τα νέα στοιχεία που παρουσιάζει, επιδιώκει να ρίξει φως στις συνθήκες που οδήγησαν στο τραγικό γεγονός, ζητώντας την άμεση παρέμβαση των εισαγγελικών αρχών και την πλήρη αξιοποίηση όλων των αποδεικτικών στοιχείων.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ