Μακαρονάδα με κολοκυθάκια – Να γλύφεις τα δάχτυλά σου


Τα μακαρόνια με κολοκυθάκια είναι μια απλή και γρήγορη συνταγή που συνδυάζει την ευκολία της μακαρονάδας με την φρεσκάδα των λαχανικών. Αυτή η συνταγή είναι ιδανική για το καλοκαίρι, όταν τα κολοκυθάκια είναι στην εποχή τους, και μπορεί να σερβιριστεί είτε ως κύριο γεύμα είτε ως συνοδευτικό.

Τα κολοκυθάκια, με την ελαφριά γεύση και τη λεπτή υφή τους, δένουν υπέροχα με τα μακαρόνια και τα αρωματικά βότανα, δημιουργώντας ένα ελαφρύ αλλά χορταστικό πιάτο. Ακολουθεί η συνταγή:

Υλικά

  • 400 γραμμάρια μακαρόνια της επιλογής σας
  • 2 μέτρια κολοκυθάκια, κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
  • 1/2 φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα
  • 1/4 φλιτζάνι φρέσκο βασιλικό, ψιλοκομμένο
  • Αλάτι και πιπέρι κατά βούληση
  • Λίγος χυμός λεμονιού (προαιρετικά)

Εκτέλεση

  1. Μαγείρεμα μακαρονιών: Βράζετε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας μέχρι να είναι al dente. Στραγγίζετε και κρατάτε λίγο από το νερό που βράσατε τα μακαρόνια.
  2. Προετοιμασία κολοκυθιών: Σε ένα μεγάλο τηγάνι, ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Προσθέτετε το σκόρδο και το σοτάρετε για 1-2 λεπτά μέχρι να βγάλει τα αρώματά του.
  3. Σοτάρισμα κολοκυθιών: Προσθέτετε τα κολοκυθάκια και σοτάρετε για περίπου 5-7 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν και να πάρουν χρώμα. Προσθέτετε αλάτι και πιπέρι κατά βούληση.
  4. Συνδυασμός υλικών: Προσθέτετε τα μακαρόνια στο τηγάνι με τα κολοκυθάκια και ανακατεύετε καλά. Εάν το μείγμα φαίνεται στεγνό, προσθέτετε λίγο από το νερό που κρατήσατε από το βράσιμο των μακαρονιών.
  5. Σερβίρισμα: Αφαιρείτε το τηγάνι από τη φωτιά και προσθέτετε την παρμεζάνα και τον ψιλοκομμένο βασιλικό. Ανακατεύετε καλά και σερβίρετε αμέσως, προσθέτοντας αν θέλετε λίγο χυμό λεμονιού για επιπλέον φρεσκάδα.

Καλή όρεξη!


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ