Δημοσκόπηση Interview: Το 70% θέλει κάλπες στο ΠΑΣΟΚ – Ποιος υποψήφιος προηγείται


Τι σκέφτεται ο κόσμος για την επόμενη μέρα στο ΠΑΣΟΚ; Ποιος προηγείται στην «κούρσα» διαδοχής του Νίκου Ανδρουλάκη, σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρείας Interview.

Κυριακή κοντή γιορτή στο «στρατόπεδο» του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, αφού μεθαύριο (30/06) θα συνεδριάσει η Κεντρική Επιτροπή, όπου αναμένεται να ανακοινώσουν και επισήμως υποψηφιότητα για την ηγεσία ο Χάρης Δούκας, ο Παύλος Γερουλάνος και πιθανώς κι άλλα στελέχη του κόμματος.

Πάνω από το 70% των συμμετεχόντων (συγκεκριμένα το 72,2%) σε δημοσκόπηση της εταιρείας Interview για λογαριασμό της POLITIC, έχει την πεποίθηση πως πρέπει να υπάρξει αλλαγή σκυτάλης στο ΠΑΣΟΚ.

pasok-ekloges.jpg

Ο Δήμαρχος της Αθήνας, Χάρης Δούκας, κατέχει την πρωτιά με ποσοστό 21,5% και ακολουθεί ο νυν Πρόεδρος του κόμματος, Νίκος Ανδρουλάκης, με 20,9%. Τρίτο κατατάσσουν τον Παύλο Γερουλάνο (18,4%) ο οποίος έχει επίσης ταχθεί υπέρ της άμεσης εκλογής ηγεσίας από τη βάση.

pasok-ekloges-ypopsifioi.jpg

Η έρευνα μέτρησε και την υποψηφιότητα του Μανώλη Χριστοδουλάκη (13,7%), καθώς αποσύρθηκε κατά τη διάρκεια αυτής. Με δεδομένο ότι ο κ. Χριστοδουλάκης εξέφρασε στήριξη στην υποψηφιότητα Δούκα για την ηγεσία του κόμματος, η απόσυρση της δικής του υποψηφιότητας ευνοεί αυτή του κ. Δούκα.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει και η καρτέλα που δείχνει τον διεκδικητή της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ που θα μπορούσε να αποτελέσει μεγαλύτερη απειλή απέναντι στον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Οι περισσότεροι (38%) απάντησαν ότι «κανείς» από τους υποψήφιους δε μπορεί να ανατρέψει την κυβερνητική σταθερότητα, ενώ, μεταξύ των διπόλων, το «Μητσοτάκης – Δούκας» είναι το πλέον υπολογίσιμο (18,3%) με «καθαρό» προβάδισμα σε σύγκριση με τους άλλους υποψήφιους του ΠΑΣΟΚ. Μετά τον Χάρη Δούκα, μεγαλύτερη απειλή παρουσιάζει η υποψηφιότητα του Παύλου Γερουλάνου (10,4%) και τρίτος έρχεται ο Νίκος Ανδρουλάκης (7,4%).

Τέλος, ως «ήττα» λογίζεται τόσο από τους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ (63,3%) όσο και από τους υπόλοιπους (76,1%) το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ