Φοιτήτρια ετών… 105: Πήρε μεταπτυχιακό μετά από 83 χρόνια – «Περίμενα πολύ καιρό γι’αυτό»


Η Βιρτζίνια Χίσλοπ αποφοίτησε από το Στάνφορντ στα 105 της με τα εγγόνια και τα δισέγγονά της να την χειροκροτούν

Στην φετινή τελετή αποφοίτησης του πανεπιστημίου Στάνφορντ στο επίκεντρο βρέθηκε μία φοιτήτρια… 105 ετών, η οποία ολοκλήρωσε το μεταπτυχιακό της στην εκπαίδευση, 83 χρόνια αφότου ξεκίνησε τις σπουδές της.

Πριν από οχτώ δεκαετίες το πτυχίο της τέθηκε σε αναμονή λόγω του ότι έκανε οικογένεια και ασχολήθηκε με την ανατροφή των παιδιών της αλλά η Βιρτζίνια Χίσλοπ τελικά είχε την ευκαιρία να φορέσει τήβενο και να αρπάξει την περγαμηνή υπό το χειροκρότημα του κοινού.

Όταν φοιτούσε στο Στάνφορντ, το 1940, η Χίσλοπ έπρεπε να γράψει την διατριβή της για το μεταπτυχιακό της, μία ιδιαίτερη πρόκληση, αλλά στα μέσα της ακαδημαϊκής χρονιάς οι ΗΠΑ μπήκαν στον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.

Ο αρραβωνιαστικός της, Τζορτζ, κλήθηκε να υπηρετήσει στον στρατό, έτσι παντρεύτηκαν γρήγορα και εκείνη έπρεπε να μείνει στο σπίτι, ενώ όταν ο πόλεμος τελείωσε, η Χίσλοπ ξεκίνησε μία μακρά καριέρα εκπαιδευτικής εργασίας, αξιοποιώντας το πτυχίο διδασκαλίας που είχε, δουλεύοντας σε αρκετά σχολικά συμβούλια.

Περιέγραψε την καριέρα της ως μία προσπάθεια να βελτιώσει τις εκπαιδευτικές ευκαιρίες για όσο το δυνατόν μεγαλύτερο αριθμό ανθρώπων.

Οι δεκαετίες πέρασαν και η Χίσλοπ έμαθε τελικά οτι η προϋπόθεση της διατριβής για το μεταπτυχιακό είχε αφαιρεθεί, έτσι δεν υπήρχε πλέον σχεδόν κανένα εμπόδιο για εκείνη να επισκεφτεί το πανεπιστήμιο και να συνεχίσει από εκεί που σταμάτησε.

Έτσι, 83 χρόνια μετά, τον φετινό Ιούνιο, επιτέλους έκανε ακριβώς αυτό, με τα εγγόνια και τα δισέγγονά της να κοιτάζουν. Ο γαμπρός της την περιέγραψε ως μία γυναίκα αεικίνητη με ενεργό τρόπο ζωής και την ενασχόλησή της με τον εθελοντισμό, το διάβασμα και τους περιπάτους στον κήπο της.

«Για πολλούς ανθρώπους το πτυχία είναι ένα παράσημο επιτευγμάτων και ήταν υπέρχο να μπορούμε να γιορτάσουμε κάποιον που ενδιαφερόταν τόσο πολύ για τη μάθηση και αφιέρωσε τη ζωή της στο να μάθουν άλοι άνθρωποι», είπε ο πρύτανης του Στάνφορντ Ντάνιελ Σβαρτς.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ