Χτύπημα υψηλού συμβολισμού η επίθεση έξω από το σπίτι της προέδρου του Αρείου Πάγου με μολότοφ


Σοκ και έντονο προβληματισμό έχει προκαλέσει η καταδρομική επίθεση στο σπίτι της προέδρου του Αρείου Πάγου, Ιωάννας Κλάπα-Χριστοδουλέα, στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία και τους αξιωματικούς της Κατεχάκη. Η επίθεση χαρακτηρίζεται ως δολοφονική και είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό ενός 42χρονου αστυνομικού, ο οποίος υπέστη εγκαύματα δευτέρου βαθμού.

Το χρονικό

Η επίθεση σημειώθηκε από ομάδα κουκουλοφόρων, που εκτιμάται ότι αποτελούσαν μέλη του αντιεξουσιαστικού χώρου. Η ομάδα ήταν πιθανόν μεταξύ πέντε και επτά ατόμων και έφτασε στο σημείο πεζή. Σύμφωνα με πηγές, ενδέχεται να υπήρχε και υποστηρικτική ομάδα. Η δικογραφία που σχηματίζεται περιλαμβάνει κατηγορίες για απόπειρα ανθρωποκτονίας, εμπρησμό και έκρηξη, που είναι κακουργηματικού χαρακτήρα.

Υλικό από κάμερες ασφαλείας

Η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία έχει στη διάθεσή της υλικό από κάμερες ασφαλείας που καταγράφουν τις κινήσεις των δραστών. Ο τραυματισμένος αστυνομικός ανέφερε ότι οι δράστες ήταν νεαρά άτομα και ότι η επίθεση έγινε πολύ γρήγορα, με τις μολότοφ να πέφτουν πάνω του και να εισέρχονται στο όχημα της ΕΛ.ΑΣ. από ανοικτό παράθυρο.

Το προφίλ της Ιωάννας Κλάπα-Χριστοδουλέα

Η Ιωάννα Κλάπα-Χριστοδουλέα, η οποία ανέλαβε πρόσφατα τη θέση της προέδρου του Αρείου Πάγου, έχει μια μακρά και διακεκριμένη καριέρα στη δικαιοσύνη. Εισήλθε στο δικαστικό σώμα το 1984 και προήχθη στη θέση της αρεοπαγίτου το 2020. Έχει διαχειριστεί σημαντικές υποθέσεις, όπως την ανάκριση για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής και το Ειδικό Δικαστήριο για τις τηλεοπτικές άδειες​​​​​​.

Οι αναλυτές της Αντιτρομοκρατικής εκτιμούν ότι η επίθεση ήταν ένα χτύπημα υψηλού συμβολισμού και καλά προσχεδιασμένο. Λόγω της σοβαρότητας των κατηγοριών, είναι πιθανό να μην υπάρξει ανάληψη ευθύνης από τους δράστες, αν και δεν αποκλείεται η δημοσίευση κάποιας προκήρυξης. Οι έρευνες συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των υπεύθυνων αυτής της τρομοκρατικής ενέργειας​​​​.

Η κατάσταση παραμένει υπό στενή παρακολούθηση από τις αρχές, που λαμβάνουν επιπλέον μέτρα ασφαλείας για την προστασία δικαστικών λειτουργών και άλλων στόχων υψηλού συμβολισμού.



 


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ