Μητσοτάκης: «Μια πολύ καλή βραδιά για την Ευρώπη – Συγχαρητήρια σε Φον ντερ Λάιεν, Κάλας και Κόστα»


Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο ενέκρινε τα πρόσωπα που θα αναλάβουν τα τρία κορυφαία αξιώματα στην ΕΕ

Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο άναψε το πράσινο φως για την ανανέωση της θητείας της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν στο τιμόνι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για άλλα πέντε χρόνια.

Ο πρώην πρωθυπουργός της Πορτογαλίας, Αντόνιο Κόστα, από τους Σοσιαλδημοκράτες, θα είναι ο επόμενος Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για θητεία 2,5 ετών με δυνατότητα ανανέωσης και η Εσθονή πρωθυπουργός, Κάγια Κάλας από τους Φιλελεύθερους, θα είναι η επόμενη Ύπατη Εκπρόσωπος της ΕΕ για θέματα εξωτερικής πολιτικής και πολιτικής ασφαλείας για θητεία πέντε ετών.

Συγχαρητήρια από Μητσοτάκη σε Φον ντερ Λάιεν, Κάλας και Κόστα

Μετά την ολοκλήρωση των εργασιών του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου ο Κυριάκος Μητσοτάκης με μήνυμά του στο Χ συνεχάρη την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, την Κάγια Κάλας και τον Αντόνιο Κόστα, αναφέροντας πως είναι «μια πολύ καλή βραδιά για την Ευρώπη» και τονίζοντας παράλληλα πως «υπάρχουν πολλές προκλήσεις μπροστά μας και πρέπει να τις αντιμετωπίσουμε μαζί».

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου

Στο μεταξύ, ολοκληρώθηκαν, από την πρώτη κιόλας ημέρα, οι εργασίες του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Οι Ευρωπαίοι ηγέτες κατάφεραν να συμφωνήσουν σε όλα τα θέματα της ημερήσιας διάταξης, συμπεριλαμβανομένων των προσώπων που θα αναλάβουν την ηγεσία της ΕΕ και της «Στρατηγικής Ατζέντας» για την πενταετία 2024-2029.

Οι Ευρωπαίοι ηγέτες δεν θα συνεδριάσουν σήμερα Παρασκευή (28/6), όπως ήταν αρχικά προβλεπόμενο.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ