Κους κους με κοτόπουλο και λαχανικά


Το κους κους είναι ένα εξαιρετικά ευέλικτο και γευστικό συστατικό που μπορεί να ενσωματωθεί σε πολλές συνταγές. Είναι δημοφιλές στη μεσογειακή και βορειοαφρικανική κουζίνα και μπορεί να συνοδεύσει μια ποικιλία από λαχανικά, κρέατα και μπαχαρικά. Σ’ αυτή τη συνταγή, το κους κους συνδυάζεται με ζουμερά κομμάτια κοτόπουλου και πολύχρωμα λαχανικά για ένα υγιεινό και χορταστικό γεύμα. Είναι μια εύκολη και γρήγορη λύση για ένα γεύμα γεμάτο γεύσεις και θρεπτικά συστατικά που θα ικανοποιήσει όλη την οικογένεια.

Υλικά:

  • 1 φλιτζάνι κους κους
  • 1½ φλιτζάνι ζεστό νερό ή ζωμό κοτόπουλου
  • 2 φιλέτα κοτόπουλο, κομμένα σε μικρές μπουκιές
  • 1 κόκκινη πιπεριά, κομμένη σε λωρίδες
  • 1 κίτρινη πιπεριά, κομμένη σε λωρίδες
  • 1 κολοκυθάκι, κομμένο σε φέτες
  • 1 καρότο, κομμένο σε φέτες
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κύμινο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού γλυκιά πάπρικα
  • ½ κουταλάκι του γλυκού κουρκουμά
  • Αλάτι και πιπέρι
  • Φρέσκο μαϊντανό, ψιλοκομμένο (για το σερβίρισμα)

Εκτέλεση:

  1. Σε ένα μεγάλο μπολ, βάλτε το κους κους και ρίξτε το ζεστό νερό ή ζωμό κοτόπουλου. Σκεπάστε το μπολ και αφήστε το κους κους να απορροφήσει τα υγρά για περίπου 5-10 λεπτά. Αφρατέψτε με ένα πιρούνι.
  2. Σε ένα μεγάλο τηγάνι, ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το κοτόπουλο και μαγειρέψτε μέχρι να ροδίσει απ’ όλες τις πλευρές.
  3. Προσθέστε το κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρετε μέχρι να μαλακώσουν.
  4. Προσθέστε τις πιπεριές, το κολοκυθάκι και το καρότο. Συνεχίστε το μαγείρεμα μέχρι τα λαχανικά να μαλακώσουν.
  5. Προσθέστε το κύμινο, την πάπρικα, τον κουρκουμά, αλάτι και πιπέρι. Ανακατέψτε καλά.
  6. Προσθέστε το κους κους στο τηγάνι και ανακατέψτε για να ενωθούν τα υλικά και να ζεσταθεί το κους κους.
  7. Αφαιρέστε από τη φωτιά και πασπαλίστε με ψιλοκομμένο μαϊντανό.
  8. Σερβίρετε ζεστό.

Καλή σας όρεξη!


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ