Αμοργός: Κορυφώνεται η αγωνία για τον 59χρονο Αμερικανό – Δεν έχει εντοπιστεί το στίγμα του κινητού


Αμοργός: Δύο εβδομάδες έχουν περάσει από την ημέρα που ο Αμερικανός τουρίστας Άλμπερτ Κάλιμπετ εξαφανίστηκε όπου παραθέριζε.

Ο 59χρονος πρώην αστυνομικός είχε πάει για πεζοπορία ωστόσο δεν έχει δώσει κανένα σημάδι ζωής εδώ και 16 ημέρες, με τις Αρχές να «σαρώνουν» τόσο το μονοπάτι όπου εθεάθη τελευταία φορά, αλλά και την γύρω περιοχή, χωρίς όμως να βρεθεί κάποιο στοιχείο που να δώσει λύση στο μυστήριο της εξαφάνισης.

Στο νησί παραμένει και η σύντροφός του, Ντέμπι Λέσαν, η οποία ήταν και η τελευταία που είχε επικοινωνήσει μαζί του, πριν χαθεί.

Οι έρευνες είναι καθημερινές, με drones, διασώστες αλλά και ειδικά εκπαιδευμένους σκύλους σε όλες τις πιθανές τοποθεσίες, αφού, παρά το γεγονός ότι ο 59χρονος ήταν γνώστης της περιοχής και σε εξαιρετική φόρμα, τα μονοπάτια της Αμοργού χρειάζονται προσοχή.

Αποχώρησαν οι Αμερικάνοι από το νησί

Η Λέσαν σε ανάρτηση σε group του νησιού στα social media ανέφερε ότι η ειδική ομάδα που είχε φέρει από την Αμερική αποχώρησε την Τρίτη από την Ελλάδα, ενώ άφησε αιχμές για τις ελληνικές Αρχές και τις έρευνες.

Αναφορικά με το κινητό του Κάλιμπετ και τον λόγο που ακόμα δεν έχει εντοπιστεί ακόμα το στίγμα από το τηλέφωνο που είχε μαζί του, η σύντροφός του ανέφερε ότι παρόλο που απευθύνθηκε σε δικηγόρο για να κινήσουν τις διαδικασίες για τον εντοπισμό του, βρήκε, όπως η ίδια λέει… τοίχο.

«Μιλήσαμε με δικηγόρο, ωστόσο, ακόμα να πάρουμε τα δεδομένα από το κινητό», έγραψε, ενώ τόνισε ότι ούτε η αμερικανική Πρεσβεία μπορεί να βοηθήσει. Φίλος του αγνοούμενου τουρίστα είπε ότι ένα drone χάθηκε, πριν τελικά εντοπιστεί από παραθεριστή.



 


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ