Νέο βίντεο με τον πρίγκιπα Χάρι: Η θλίψη του για την απώλεια της Νταϊάνα και η «θεραπεία»


Ο πρίγκιπας Χάρι μίλησε για τον πόνο που έχασε τη μητέρα του Νταϊάνα σε ένα νέο συναισθηματικό βίντεο

Ο πρίγκιπας Χάρι μιλάει για τον πόνο που έχασε τη μητέρα του Νταϊάνα σε ένα νέο συναισθηματικό βίντεο στο οποίο παροτρύνει τους νέους που έχασαν έναν γονέα να μιλήσουν για τη θλίψη τους, διαφορετικά θα τους «φάει». Ο έκπτωτος γαλαζοαίματος πρωταγωνιστεί σε ένα νέο βίντεο, καλώντας τα παιδιά και τους νέους να μιλήσουν για τα συναισθήματά τους.

Ο Xάρι, ο οποίος μιλούσε ως παγκόσμιος πρεσβευτής για το Scotty’s Little Soldiers, το οποίο υποστηρίζει νέους που έχασαν γονείς στο στρατό, μοιράστηκε τη δική του εμπειρία αφού έχασε τη μητέρα του, Νταϊάνα, πριγκίπισσα της Ουαλίας, σε ηλικία μόλις 12 ετών. «Είναι τόσο εύκολο ως παιδί να σκέφτεσαι ή να πείσεις τον εαυτό σου… πείθεις τον εαυτό σου ότι το άτομο που έχασες σε θέλει ή ότι πρέπει να είσαι λυπημένος όσο το δυνατόν περισσότερο για να του αποδείξεις ότι σου λείπει. Αλλά μετά υπάρχει αυτή η συνειδητοποίηση ότι, όχι, πρέπει να θέλουν να είμαι ευτυχισμένος», λέει

Ο 39χρονος Χάρι, ο οποίος τα τελευταία χρόνια ισχυρίζεται δημόσια ότι δεν είχε στήριξη από την οικογένεια μετά τον τραγικό θάνατο της μητέρας του το 1997, κάτι που πιστεύει ότι τον οδήγησε να συγκρατήσει τα συναισθήματά του και, τελικά, να αναζητήσει θεραπεία, πρόσθεσε:

«Αυτό είναι το πιο δύσκολο πράγμα, ειδικά για τα παιδιά, νομίζω, το οποίο είναι, «Δεν θέλω να μιλήσω για αυτό γιατί θα με στεναχωρήσει, αλλά μόλις συνειδητοποιήσω ότι αν μιλήσω γι’ αυτό, γιορτάζω τη ζωή τους, τότε στην πραγματικότητα, τα πράγματα γίνονται πιο εύκολα»…σε αντίθεση με το «δεν πρόκειται να μιλήσω για αυτό, και αυτή είναι η καλύτερη μορφή αντιμετώπισης», ενώ στην πραγματικότητα δεν είναι. Μπορεί να είναι για κάποιο χρονικό διάστημα…δεν μπορείς να το καταπιέσεις για πάντα. Δεν είναι βιώσιμο. Και θα σε τρώει μέσα σου»

Κανείς δεν θέλει να μιλήσει για το ίδιο πράγμα για το οποίο δεν θέλει να μιλήσει, ειδικά όταν κάθε αμυντικός μηχανισμός στο μυαλό, το νευρικό σου σύστημα και οτιδήποτε άλλο λέει «μην πας εκεί».

Το συναισθηματικά φορτισμένο βίντεο γυρίστηκε τον Μάιο, όταν ήρθε για τελευταία φορά στο Ηνωμένο Βασίλειο, και παρουσιάζει τον πρίγκιπα να μιλά με τη Nίκι Σκοτ, ιδρύτρια των Scotty’s Little Soldiers, καθώς εκείνη αφηγείται τη φρικτή στιγμή που έπρεπε να πει στον πεντάχρονο γιο της: Kάι ότι ο πατέρας του, Λι Σκοτ, ο οποίος υπηρετούσε στο 2ο Βασιλικό Σύνταγμα είχε σκοτωθεί στο Αφγανιστάν το 2009. Είχε επίσης μια κόρη επτά μηνών, τη Μπρουκ τότε.

Κυκλοφόρησε από τη φιλανθρωπική οργάνωση ενόψει της Ημέρας των Ενόπλων Δυνάμεων το Σάββατο για να τονίσει τις συνεχιζόμενες ανάγκες των πενθούντων παιδιών στο Ηνωμένο Βασίλειο. Η προσωπική τραγωδία της κυρίας Σκοτ την ενέπνευσε να δημιουργήσει το Scotty’s Little Soldiers αφού είδε τον θετικό αντίκτυπο που είχαν οι οικογενειακές διακοπές στον γιο της. Εκφράζοντας τον θαυμασμό του για το έργο της, ο πρίγκιπας Χάρι παρατήρησε: «Αυτό που έκανες είναι απίστευτο.

Είναι πραγματικά εμπνευσμένο. Είναι πραγματικά τιμή και προνόμιο που είμαι μέλος του Scotty’s τώρα και πραγματικά ανυπομονώ να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να φέρουμε περισσότερους ανθρώπους, περισσότερο ενδιαφέρον, να συγκεντρώσουμε περισσότερα κεφάλαια και να μπορέσουμε να δώσουμε το μήνυμα εκεί έξω για να αποκτήσουμε περισσότερα παιδιά, υποστήριξη που έχουν τόσο απεγνωσμένα ανάγκη».

Το Scotty’s Little Soldiers υποστηρίζει επί του παρόντος πάνω από 680 μέλη και υπολογίζει ότι κάθε χρόνο 2.100 παιδιά στερούνται γονείς που υπηρέτησαν στις Βρετανικές Ένοπλες Δυνάμεις.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ